Mainos

MTV Uutislive klo 13.30: Hyvä työpaikka yli 50-vuotiaalle – tällainen se on

Työurien pidentäminen on avainsana, kun puhutaan julkisen talouden kestävyydestä. Mutta millainen on hyvä työpaikka yli 50-vuotiaalle?

Kolme yritystä on tänään palkittu kilpailussa, jossa on etsitty suomalaisen työelämän edelläkävijöitä eli Suomen parhaita yli 50-vuotiaiden työpaikkoja.

Kilpailun tavoitteena on ollut nostaa esiin työyhteisöjä,  joissa kokeneita työntekijöitä arvostetaan, kitketään ikäsyrjintää ja konkreettisilla toimilla tehdään työuran pidentäminen mahdolliseksi.

Aller Median järjestämässä kilpailussa palkittiin helsinkiläinen kuljetusalan yritys Speed Oy, Kajaanin Mamselli -liikelaitos sekä Espoon seurakuntayhtymä.  

Työntekijöiden oma näkemys työpaikan ilmapiiristä oli raadille tärkeä kriteeri valintoja tehtäessä.

Raadin jäsen, Oma Aika -lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen on tänään MTV Uutisliven vieraana.

Hänen kanssaan pohditaan muun muassa mistä erot suhtautumisessa 50+-työntekijöihin eri työpaikoilla johtuvat. Arvostetaanko Suomessa oikeasti kokemusta, vai jääkö se juhlapuheiden tasolle? Minkälaisia erityistoimia yli 50-vuotiaille työntekijöille tarjotaan, ja minkälaisia mahdollisuuksia heillä on vielä edetä urallaan?

Kilpailuraati painotti valinnoissaan enemmän työtehtävien räätälöintiä ja uralla etenemistä kuin teatterilippuja ja kuntoilupäiviä.

Hämäläisen lisäksi raatiin kuuluivat Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, professori Alf Rehn Åbo Akademista, työministeri Lauri Ihalainen (sd.), lääkintöneivos Kristiina Mukala sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä Aller Media Oy:n toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.  

MTV Uutislive klo 13.30. Lähetyksen juontaa Mari Sarolahti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.