Mainos

MTV Uutislive kello 15: Syövätkö sutkautukset Soinin uskottavuuden?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin eiliset kommentit ovat herättäneet vilkasta keskustelua.

MTV Uutislivessä klo 15 käsitellään tänään uudenlaista poliittista retoriikkaa MTV Uutisten politiikan toimituksen esimiehen Timo Haapalan kanssa.

Soinin mukaan perussuomalaiset ”eivät myy persettään” eli eivät luovu periaatteistaan. Lisäksi hän sivalsi eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pääministeri Alexander Stubbia ”twiittuilusta”.

Suomen Kuvalehden emerituspäätoimittaja Tapani Ruokasen mielestä Soinin käyttämä kieli lähestyy jo uskottavuuden rajaa. 

– Tulee mieleen se vanha satu pojasta joka huusi ja varoitteli susista eikä niitä ollutkaan. Ja lopulta kun sudet tulivat, kukaan ei enää uskonut poikaa, Ruokanen vertaa.

Ruokasen mielestä Soini on ollut retoriikassaan taitava ja jäljittelemätön. Muiden poliitikkojen osana on ollut yrittää keventää ilmaisujaa sortumatta matkimiseen. Ruokanen uskoo, että Soini joutuu nyt uusien ”soinismien” jälkeen taiteilemaan uskottavuuden rajamailla.

– Hänelläkin on vaara menettää uskottavuutensa, joka on ehkä poliitikon tärkein ominaisuus. Kannattajien on kyettävä luottamaan siihen, että poliitikko ajaa oikeasti tärkeitä yhteiskunnallisia asioita. En usko, että kukaan poliitikko haluaa olla pelle.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.