Mainos

MTV Uutislive kello 15: Kuolemansairas mies antaa viimeisen neuvonsa

MTV Uutislivessä käsitellään tänään aihetta, joka jakaa kansan ja päättäjät monessa maassa kahteen, täysin päinvastaiseen leiriin. Eutanasia jättää tilaa tulkinnoille ja herättää paljon hyvin kiivastakin keskustelua.

MTV Uutislivessä kello 15.00 kuullaan saksalaisen saattohoitopotilaan tarina elämästä kuoleman varjossa.

Kaksi vuotta syöpää vastaan taistellut ja taistelun hävinnyt Heribert Streier kertoo Uutislivessä esitettävässä raportissa, ettei kenenkään pidä jäädä kotiin yksin odottamaan kuolemaa.

–Ei sellainen elämä ole mistään kotoisin.

Kaikki mahdolliset hoidot ja hoitolaitokset läpikäynyt Streier kehuu nykyistä saattohoitopaikkaansa. Hänen mukaansa muilla klinikoilla kuolemaa lähestyvä ihminen jää yksi pelkonsa ja masennuksensa kanssa. 

Lähetyksessä toimittaja Tapio Nurminen raportoi Saksassa tänään alkavasta eutanasialain käsittelystä. Laki on tarkoitus sinetöidä ensi vuonna, mutta odotettavissa on voimakkaita kannanottoja puolesta ja vastaan.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisäksi Uutisliven aiheena on Ukrainan vakava tilanne.  Esimerkiksi YK on seurannut viime päivien tapahtumia todella huolestuneena – täysi sota voi olla arvioiden mukaan hyvinkin lähellä.

Uutislivessä kuullaan toimittaja Petri Sarasteen tuoreimmat tiedot paikan päältä Slovjanskista. Studiossa alueelta tihkuvia tietoja ja kuvamateriaalia sekä Ukrainassa taistelevia vapaaehtoisia kommentoi sotilasasiantuntija Arto Pulkki.

Lähetyksen juontaa Mari Sarolahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.