Mainos

MTV Uutislive klo 15: Itä-Ukrainassa täyden sodan uhka – MTV Slovjanskissa

Uusimmat tiedot Ukrainan tilanteesta ovat huolestuttavia. Esimerkiksi YK on seurannut viime päivien tapahtumia todella huolestuneena – täysi sota voi olla arvioiden mukaan hyvinkin lähellä.

Tiedot Itä-Ukrainasta ovat kuitenkin hyvin epätarkkoja ja ristiriitaisia. Naton mukaan alueelle on saapunut venäläisiä panssarineuvoja, tykkejä ja taistelujoukkoja, Venäjä kiistää tiedot.

MTV Uutislivessä kello 15 kuullaan tänään toimittaja Petri Sarasteen tuoreimmat tiedot tilanteesta. Saraste on juuri saapunut Itä-Ukrainaan maan pääkaupungista Kiovasta. Studiossa alueelta tihkuvia tietoja ja kuvamateriaalia analysoi venäläisiin taisteluvälineisiin erikoistunut asiantuntija Arto Pulkki.

MTV Uutiset kertoi eilen suomalaisruotsalaisen vierastaistelijan kokemuksista Ukrainassa. Aiheesta keskustellaan laajemmin Suomen Sotilas –lehden asiantuntijana toimivan Pulkin kanssa.

Lisäksi lähetyksessä keskustellaan eutanasiasta. Toimittaja Tapio Nurminen tapasi kuolemansairaan miehen, joka kertoo Uutislivessä tilanteestaan. Nurminen raportoi Saksassa tänään alkavasta eutanasialain käsittelystä. Laki on tarkoitus sinetöidä ensi vuonna, mutta odotettavissa on voimakkaita kannanottoja puolesta ja vastaan.

Lähetyksen lopuksi näemme, miten presidentti Martti Ahtisaari reagoi häntä varten suunnitelluihin leivoksiin. MTV.fi:ssä esitetään tänään suorana kello 16-18 Turun yliopistossa järjestettävä yleisötilaisuus, SuomiAreena goes Ahtisaari-päivät. Keskustelun teemana on se, kuinka lapsista kasvatetaan vastuullisia aikuisia. 

MTV Uutisliven juontaa Mari Sarolahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.