Mainos

MTV Uutislive: ”Jotkut toivovat yhteiskuntaa, johon syntyy vain heteroita”

Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Mirjam Kalland hämmästelee kristillisten puheenjohtajan, sisäministeri Päivi Räsäsen tulkintaa YK:n lastensopimuksen artiklasta.

Räsänen on tulkinnut artiklaa niin, että se rajaa avioliiton nimenomaan naisen ja miehen väliseksi.

Artiklan mukaan täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia.

– Ilmeisesti artiklaa voi tulkita noinkin, mutta ei sitä ole tarpeen tulkita sillä tavalla. Meillä varmasti on ihmisiä, jotka toivoisivat, että yhteiskuntaan syntyy vain selkeästi tyttöjä ja poikia, mutta näin ei ole. Jatkuvasti syntyy myös lapsia, joiden sukupuolta on vaikeaa määritellä syntymän yhteydessä. Jotkut toivovat, että kaikki ihmiset olisivat heteroseksuaaleja. Näin ei ole, toteaa MTV Uutislivessä vieraillut Kalland.

Kalland muistuttaa, että tasa-arvoisessa avioliittolaissa on ennen kaikkea kyse perustuslain kunnioittamisesta.

– Ei perustuslaki suo meille sellaista oikeutta, että me voimme syrjiä jotakin ihmistä hänen ominaisuuksiensa perusteella, sanoo Kalland.

Kalland muistuttaa, että ihmisoikeuksia kunnioittava yhteiskunta on myös kaikille lapsille se paras mahdollinen yhteiskunta.

– Lain muutos aiheuttaisi sen, että rekisteröitynyt parisuhde olisi jatkossa avioliitto eli eikä yhteiskunta lajittelisi ihmisiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Lakimuutos tekisi sateenkarriperheissä elävien lasten aseman tasa-arvoiseksi muiden lapsien kanssa

– Tämähän on lastenoikeuksien sopimusten keskeinen periaate, että lapsia ei saa syrjiä vanhempien ominaisuuksien perusteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.