Mainos

MTV Uutisten kokeilu: Selfiekeppiuutiset

MTV otti tänään uuden harppauksen kohti tulevaisuuden tapoja tehdä tv-uutisia, kun uutisankkuri Kirsi Alm-Siira nauhoitti uutiset nettiin selfiekepin avulla. Hän vakuuttaa, että oikeat tv-uutiset kuvataan vastaisuudessakin perinteisin menetelmin.

MTV Uutisten ankkuri Kirsi Alm-Siira kertoo, että idea selfiekeppiuutisista lähti kiireisenä aamuna puolivitsistä.

– Me olemme tehneet jo jonkin aikaa Maikkarin uutisia paitsi perinteisesti televisioon myös sosiaaliseen mediaan, eli Instagramiin, Facebookiin ja Twitteriin. Nuo uutiset kuvaa yleensä joku työkaveri. Tänään meillä oli niin kiireinen aamu, että päätimme kokeilla kuvata uutiset selfiekepillä, Alm-Siira selvittää.

Selfiekeppiuutiset sai päivän mittaan runsaasti huomiota. Iltaan mennessä lyhykäisen lähetyksen oli käynyt katsomassa esimerkiksi Facebookissa noin 8 600 katsojaa.

Palaute oli kahtalaista.

– Aika moni ihmetteli, ruvetaanko uutisia nyt tekemään selfiekepillä ja piti touhua ihan kreisinä tyyliin ”Älkää nyt viittikö ja lakatkaa jo”. Toisten mielestä tekniikka toimi ihan hyvin juuri tällaisessa mobiilikäyttöön tarkoitetussa lyhyessä pätkässä.

”Uusi tekniikka ei ole uhka vaan mahdollisuus”

Alm-Siira rauhoittelee ideasta säikähtäneitä, että selfiekeppiuutiset eivät tulle yleistymään laajemmin.

– Uskon, että tavalliset tv-uutiset uutiset luetaan edelleen niin, että edessä ovat ihan oikeat kamerat ja niiden takana ammattilaiset. Nettiin tehtävien niin sanottujen minuuttiuutisten tulevaisuutta selfiekeppi voi sen sijaan hyvinkin olla.

Alm-Siiran mielestä uutta tekniikkaa ei kannata pelätä.

– Sitä vastaan ei kannata taistella, eikä sitä kannata ottaa uhkana vaan mahdollisuutena. Uskon, että meillä selfiekeppi on käytössä vielä uudestaankin, jos kiire iskee. Ja voihan olla, että seuraavan kerran, kun pyydän jotakuta työkaveria kuvaamaan Instagram-uutisia, hän kehottaakin ottamaan selfiekepin omaan käteen, Alm-Siira nauraa.

Alm-Siira tähdentää vielä, että uutisjuttuja on kuvattu maailmalla selfiekepillä ennenkin.

– Tokihan sitä voi käyttää sellaisissa jutuissa, joihin se sopii. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja