Mainos

MTV Uutiset perustaa tapahtumajournalismin yksikön

MTV Uutisiin perustetaan lokakuun alussa tapahtumajournalismin yksikkö. Sen tehtävänä on synnyttää yhteiskunnallista keskustelua tapahtumien avulla.

Uusi tapahtumajournalismin yksikkö keskittyy yhteiskunnallista keskustelua nostattavien tapahtumien järjestämiseen eri puolella Suomea. Keskeinen osa yksikön toimintaa on jo vuodesta 2006 järjestetty keskustelutapahtuma SuomiAreena, jonka uudet sisartapahtumat jalkautuvat maakuntiin.

– Jatkamme Suomen suosituimman keskustelutapahtuman SuomiAreenan järjestämistä yhdessä Porin kaupungin kanssa. Sen lisäksi järjestämme ympäri vuoden ja eri puolilla Suomea SuomiAreena goes -tapahtumia. Niiden avulla pystymme nostamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun uusia aihealueita ja saamme äänen kuuluville eri puolilta Suomea, yksikön esimies, toimituspäällikkö Jussi Eronen kertoo.

Äidinkielen merkityksen kimppuun

Yksikön ensimmäinen tapahtuma, SuomiAreena goes Turun Kirjamessut, järjestetään tulevana viikonloppuna Turussa. MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila keskustelee vieraidensa kanssa sekä kirjallisuuden että äidinkielen asemasta ja tulevaisuudesta. Lähetykset nähdään mtv.fissä suorina lähetyksinä perjantaina klo 14.20 ja lauantaina klo 10.30.

Tapahtumajournalismin yksikön seuraava tilaisuus on marraskuussa Viestinnän Keskusliiton Mediapäivän yhteydessä keskiviikkona 12.11. järjestettävä Päättäjät ja median tulevaisuus -keskustelu. Siinä juontaja Peter Nyman tenttaa suurimpien puolueiden päättäjiä. Ohjelma lähetetään iltapäivällä suorana mtv.fissä sekä tallenteena MTV3-kanavalla klo 22.45.

– Haluamme osoittaa, että mediatalo voi itse olla aktiivinen toimija. Sen ei tarvitse ainoastaan raportoida uutisista, vaan myös luoda yhteiskunnallisen keskustelun päiväjärjestystä itse järjestämiensä tapahtumien kautta. Me viemme journalismia takaisin sen syntysijoille, turuille ja toreille, vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.