"Pyydettiin 12 000 euroa palaneesta polttimosta" – MTV uutisoi oudosta putkikuvauksesta, sitten toimittajan sähköposti täyttyi vastaavista kokemuksista

MTV Uutiset sai valtavan yhteydenottojen tulvan – Näin kotimyyjät vievät suomalaisten rahat 3:18
MTV Uutisten toimittaja sai valtavan määrän palautetta koskien kotimyyntiä – videolla Jarmo ja Tuomas (nimi muutettu) kertovat kokemuksensa.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla Jarmosta, jonka epäilykset heräsivät viemäripuhdistusyrityksen tarjoaman ilmaisen tarkastuksen yhteydessä. Jarmo ei ole kokemuksineen yksin, sillä toimittaja Juho Laurin sähköpostiin alkoi pian sataa vieläkin hurjempia tarinoita tosielämästä.

Helsingissä asuvan Jarmo Kuusiston, 62, mielestä ilmaiselle viemäritarkastukselle tulleen firman videokuvassa näyttämä viemäri ei näyttänyt muodoltaan ollenkaan samanlaiselta, jonka hän oli itse kotitaloonsa rakentanut.

Myös viemärin huonoksi ilmoitettu kunto yllätti, samoin kun se, että tarkastuksen tehneen yrityksen mielestä yhden putken puhdistus ei auttaisi, vaan käsittely olisi tehtävä koko putkistolle.

Hintalapuksi operaatiolle ilmoitettiin yli 2300 euroa.

Jarmon hälytyskellot alkoivat soida ja hän tilasi vastaavan tarkastuksen toiselta yritykseltä, joka antoi miehen kotitalon putkistolle puhtaat paperit. Jarmo kertookin epäilevänsä tulleensa ensimmäisen yrityksen vedättämäksi.

Kahdessa päivässä toimitukseen yli 50 palautetta epäilyttävästä toiminnasta

MTV Uutisten jutun jälkeen toimittajalle alkoi sataa sähköpostia, joissa kerrottiin samanlaisista ja vieläkin hurjemmista kokemuksista.

– Tarjous omakotitalon kaikkien putkien puhdistukseen oli huimat 16 000 euroa. Tässä vaiheessa pääsin väliin. Tarkistin silloisen yrityksen – on nykyisin toisella nimellä – verkkosivuilta ja siellä oli, että kartoitus tehdään veloituksetta. Tästäkin vanhemmiltani olisi peritty noin 1500 euroa, kirjoittaa yli 80-vuotiaan naisen tytär.

Vaikka jutussamme ei mainittu ilmaista tarkastusta tarjonneen yrityksen nimeä, koskee iso osa kymmenistä palautteista juuri samaista firmaa tai toista isoa remontteihin keskittynyttä yritystä.

Palautteen perusteella kaava on sama: ilmaisessa tarkastuksessa on tullut ilmi, että viemärit on ehdottomasti puhdistettava.

– Myyjä oli "ystävällisesti" tullut kuvaamaan putket ja kertonut että hyvä kun oli just nyt tullut, että jos nyt ei tehtäisi mitään (muistaakseni sukitusta), niin kohta puhuttaisiinkin jo paljon isommista summista. No, minusta 23 000 euroa oli jo aika iso summa, kirjoittaa nainen, jonka yli 80-vuotias isä sairastaa alzheimerin tautia.

Lampun polttimo oli palanut – yritys suositteli 12 000 euron sähköremonttia

Puhdistuksen tilaajat ovat usein iäkkäitä ihmisiä ja laskutettu summa suuri.

Jarmo tapaan myös useat muut ovat epäilleet, onko tarkastuksessa näytetty viemäri lainkaan heidän omansa.

– Epäilin koko ajan, ettei video ole meidän viemäristä, joten pyysin isääni, joka on ollut vuosikymmeniä putkimies, kuvaamaan meidän viemärit uudelleen. Isäni sanoi, ettei ole koskaan nähnyt niin puhtaita putkia, mitä meillä. Kuvausten väli oli 1,5 viikkoa, kertoo yksi lukija.

Tarkastuksissa löydettiin myös muita kuin putkiongelmia.

­– Viimeinen tippa oli, kun äidillä oli lamppu rikki varastosta. Yritys ehdotti että kaikki kaapelit pitää uusia. Oli polttimot vain palanut, mutta olisi maksanut 12 000 euroa, kirjoittaa tyrmistynyt lukija.

Ylläolevalla videolla Jarmo ja Tuomas (nimi muutettu) kertovat omat tarinansa.

Päivitys 4.2.2022 kello 11.01: Täsmennetty, että suuri osa palautteista koskee vain muutamia yrityksiä.

Lue myös:

    Uusimmat