Mainos

MTV Uutiset Gazan kaistalla: Mielenosoituksissa kuolleiden hautajaiset hiljentäneet alueen – "Illalla todennäköisesti taas mellakoita"

3:40

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että eileisten mellakoiden jälkeen Gaza on tänään rauhoittunut. Gazassa vietetään hautajaispäivää, kun eilen mielenosoituksissa kuolleita saatetaan haudan lepoon. Eilisissä protesteissa kuoli lähes 60 ihmistä.

– Savupilviä pöllähtelee silloin tällöin, kun alueella poltetaan autonrenkaita, mutta mitään tulitusta, eikä muutakaan väkivaltaa ole ollut tänään, Saraste kuvaa. 

Video: Millainen tilanne Israelissa ja Gazan alueella eilisten selkkausten jälkeen? Gazassa mielenosoittajat käyttivät eilen ensimmäistä kertaa niin kutsuttuja leijapommeja Israelia vastaan. Millaisia ne ovat?

Hän uskoo, että illan aikana tilanne saattaa muuttua, ja levottomuudet alkaa. Tänään Gazassa vietetään Al Nakba -päivää. Se on palestiinalaisten muistopäivä siitä, kun heidän elämänsä muuttui 70 vuotta sitten.

Uusia yhteentottoja luvassa?

– He menettivät tuolloin kotinsa ja joutuivat pakolaisiksi. Nakba on arabiaa ja tarkoittaa suomeksi katastrofia. Tämä on myös se päivä, kun palestiinalaisia on kehotettu protestoimaan, Saraste sanoo.

Israelilaisjoukot ovat valmistautuneet uusiin yhteenottoihin.

– Eihän näitä aivan yhteenotoiksi kylläkään voi kutsua, kun toiset osoittavat mieltään ja toiset ampuvat kovilla. Kyllähän täällä toki kivet lentelevät, mutta ei se ole mitään siihen verrattuna, jos käytetään asetta.

Nakba-päivän takia sireenit ulvoivat joka puolella palestiinalaisalueella, myöskin Länsirannalla tasan kello 12 päivällä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.