Mainos

MTV Ukrainassa: Venäläissotilaat aamulla Ukrainaan taistelemaan ja illaksi kotiin

Tulitauon mahdollisuus näyttää antavan ihmisille toivoa, sillä liikenne Venäjältä Ukrainaan päin näyttää selvästi lisääntyneen.

Ukrainan tulitauosta neuvotellaan tänään Minskissä. Jos tulokseen päästään, tulitauko voisi alkaa jo  kello 14 Suomen aikaa. Sen jälkeen jää nähtäväksi kuinka hyvin tulitauko pitää.

Vielä tänäänkin on kuitenkin käyty rajuja taisteluita muun muassa Mariupolissa, jota Ukrainan hallituksen joukot ovat pitäneet tähän asti hallussaan. 

Kapinalliset ovat yrittäneet vallata kaupungin, sillä Mariupol on strategisesti ja sijainnillisesti tärkeä. 

Jos tulitaukoa ei synny, Natomaat aikovat käynnistää uuden pakoteaallon, joka tarkoittaisi pankkeihin, asekauppaan ja vallanpitäjien lähipiiriin kohdistuvia pakotteita.

Joka tapauksessa tulitauon mahdollisuus näyttää antavan ihmisille toivoa, sillä liikenne Venäjältä Ukrainaan päin näyttää selvästi lisääntyneen. 

Kuitenkin pakolaisia tulee edelleen myös toiseen suuntaan muun muassa Luhanskista ja Mariupolin alueelta, missä on tälläkin hetkellä hyvin levotonta. 

Varsinaisen väkivallan lisäksi ihmisiä ajaa tänne Venäjän puolelle se, että esimerkiksi Luhanskissa ei ole kaupoissa ruokaa eikä kodeissa sähköjä.

Ukrainan ja Venäjän välisellä rajalla näkyy myös maastopukuihin pukeutuneita ihmisiä, jotka menevät rajan yli Ukrainan puolelle. 

Rajatarkkailijoilta kuulimme, että sinne on kehittynyt varsin selkeä järjestelmä, jolla venäläismiehet voivat osallistua laillisesti Ukrainan taisteluihin.

Miehet tulevat täysin laillisesti maastopuvuissa mutta ilman mitään aseita rajan yli. Ukrainan puolella miehille annetaan aseet. Rajan tuntumassa on jopa ampumarata, jossa aseet voi testata ja sitten jatketaan Ukrainan taisteluihin. 

Saman päivän aikana he tulevat takaisin, luovuttavat aseensa ennen rajaa ja haavoittuneet päätyvät hoidettaviksi tänne Venäjän puolen sairaaloihin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja