Mainos

MTV Ukrainassa: Separatisteja käännytetty pois Venäjän rajalta

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste on tällä hetkellä Harkovassa noin 30 kilometrin päässä Venäjän rajalta, Krematorskista ja Slovjanskista luoteeseen.

Saraste kertoo mielenkiintoisesta tiedosta, jonka mukaan Venäjän rajavalvojat eivät olisi päästäneet noin 300:aa separatistia Venäjälle. Kun separatistit olivat puoliväkisin yrittäneet ylittää rajaa, olisivat rajavalvojat ampuneet varoituslaukauksia ja kapinalliset perääntyneet Ukrainan puolelle. Asiasta kertoi paikallinen radiokanava.

Päivän aikana Ukrainan armeija on paikallisen median tietojen mukaan vallannut neljä pientä kaupunkia separatisteilta takaisin.

Separatistit ovat myös ilmoittaneet, että he voivat ottaa osaa aseleponeuvotteluihin, jos aloite tulee Venäjältä tai Etyjiltä. Neuvottelut voisivat olla venäläisen uutistoimiston Ria Novostin mukaan jo huomenna.

Uutistoimistot kertoivat aiemmin tänään, että Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on valmis uuteen aselepoon, jos separatistit sitoutuvat siihen. Ehtona on, että kapinalliset eivät saa ampua laukaustakaan, rajat on suljettava ja suoritettava vankien vaihto.

Harkovasta Saraste kertoo, että tiet ovat hyvin tyhjiä. Vastaan oli päivän aikana tullut vain huoltojoukkojen ajoneuvoja. Tarkastuspisteellä poliisit olivat tokaisseet rajalle päin ajaneelle kirjeenvaihtajalle ja hänen avustajalleen: ”Hulluja ja väärä suunta, eikö pelota?”.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.