Mainos

MTV Ukrainassa: Kansalaisten mitta täynnä

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että tilanne Itä-Ukrainassa on tällä hetkellä varsin rauhallinen. Yksittäisistä yhteenotoista raportoidaan, mutta mitään suurta, laajamittaisempaa hyökkäystä ei ole tapahtunut. 

- Ei täällä ole todellakaan mitään suurta offensiivia tapahtunut. Kapinalliset väittivät ampuneensa alas yhden sotilashelikopterin, mutta se on kiistetty Ukrainan armeijan esikunnasta. 

- Näyttää siltä, että Ukrainan armeija kertoo niistä asioista, jotka ovat sille edullisia. Tämä on tällaista propagandataistelua molemmin puolin ja syyttelyä, Saraste kertoo.

Mitta alkaa olla täysi

Ukrainalaiset alkavat olla hyvin kyllästyneitä jatkuvaan epävakaaseen tilanteeseen. Kiovassa on vaadittu jo täysimääräistä sotatilan määräämistä tilanteen päättämiseksi.

- Taloustilanne on todella huonossa kunnossa ja talous vaan kurjistuu viikko viikolta ja päivä päivältä. Valuutan arvokin on laskenut jo 30 prosenttia tämän vuoden puolella.

Paljon puhuttu ja toivottu uusi alku ei ole lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Tavallisilla ukrainalaisilla mitta alkaakin Sarasteen mukaan olla täysi.  

- Presidentti Petro Poroshenkolle kymmenen päivän niin sanottu aselepo on ollut takaisku, koska tässä on kuitenkin kuollut tänäkin aikana runsaasti sotilaita ja haavoittunut vieläkin enemmän. Hänen tilanteensa on huono. Paineet ovat kovat joka suunnaalta, Saraste arvioi.

Armeija heikossa tilassa

Ukrainan armeija ei ole kovin vahvassa tilassa. Aseistus on vanhentunutta ja puutteellista. 

Riviin kutsuttujen reserviläisten koulutus on myös osoittunut varsin kehnoksi. 

- Kapinalliset tuntuvat olevan sen sijaan uhoissaan ja taistelutaho on korkealla. He eivät usko tällä hetkellä ketään.

- Tilanne on revennyt käsistä ja sitä on hyvin vaikea saada hallintaan, MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.