Mainos

MTV Ukrainassa: Kansalaiset keräävät rahaa heikolle armeijalle

Ukrainalaiset ovat lopen kyllästyneitä Itä-Ukrainan levottomaan tilanteeseen. Kiovassa ihmiset ovat jopa alkaneet lahjoittaa rahaa Ukrainan armeijalle kriisin loppumisen toivossa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

– Täällä uskotaan tähän terrorismin vastaiseen operaatioon ja sitä halutaan jatkaa, kunnes separatistiset voimat on nujerrettu. Siitä kielii myös se, että lahjoituksia Ukrainan armeijalle on alkanut tulla entistä enemmän, Saraste kertoo.

Ukrainassa ollaan Sarasteen mukaan tietoisia maan armeijan kehnosta kunnosta. Varusteet ja sotilaiden koulutus ovat puutteellisia.

– Puuttuu luotiliivejä ja pimeänäkölaitteita ja jopa kunnollisia kypäriä. Nyt ihmiset ovat keränneet valtavasti rahaa ja osoittaneet lahjoituksia jopa suoraan joukko-osastoille siinä pelossa, että korruption kautta rahoja livahtaisi taas vääriin taskuihin.

Operaatiossa kuollut 160 siviiliä

Tilanne Itä-Ukrainassa jatkuu kriittisenä. Armeijan joukot yrittävät vallata takaisin kaupunkeja, jotka ovat separatistien vallassa.

– Viime yöltä ei ole kantautunut mitään kovin dramaattista ainakaan tähän mennessä, mutta taisteluja käydään sekä pienemmissä että suuremmissa kaupungeissa. Separatistien hallinnassa olleita kaupunkeja on vallattu takaisin ja yritetään vallata yksi toisensa jälkeen. Heidän leirejänsä on tuhottu ja puolustusministeriön mukaan iskuja on parin viimeisen vuorokauden aikana tehty 120. Vahvistamattomien tietojen mukaan myös siviilejä on kuollut ja loukkaantunut, Saraste kertoo

Kaikkiaan huhtikuun puolivälissä alkaneen operaation aikana on kuollut 160 siviiliä ja 200 sotilasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.