MTV seurasi työpäivää koronan hiljentämässä kauppakeskuksessa – näin rajoitukset ovat muuttaneet järjestyksenvalvojien työtä

3:13
Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä näyttää päivä kauppakeskus Sellon järjestyksenvalvojan matkassa

Kauppakeskusten asiakasvirta on hiljentynyt koronarajoitusten jälkeen. MTV Uutiset kävi selvittämässä, miltä korona-aika näyttää espoolaisessa kauppakeskuksessa ja millaista arki on järjestyksenvalvojan silmin.

Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa kauppakeskus Sellossa on käynnissä keskiivikkopäivä. Kello on hieman jälkeen keskipäivän. Ihmisiä on siellä täällä, mutta rauhallinen tunnelma on silti läsnä.

Joidenkin liikkeiden oviaukkojen eteen on vedetty kalteriset verkot, sillä monet liikkeet ovat suljettuina. Järjestyksenvalvoja kävelee tarkkaillen ostoskeskuksen pääkäytävää pitkin avainnippu vyötäisillä kilisten.

Kaikki vaikuttaa järjestyksenvalvojan silmin olevan hyvin.

Olemme Espoossa kauppakeskus Sellossa järjestyksenvalvonnan kohdepäällikkö Miku Airaksisen matkassa. Hänellä on kattava ura turvallisuusalan tehtävistä.

Kauppakeskus Sellossa Airaksinen aloitti työt viime vuoden joulukuussa, joten hän on ehtinyt puolivuotisen ajanjakson aikana nähdä Sellossa niin joulun ruuhkaisat ajat kuin koronarajoitusten myötä tulleet rauhallisemmat ajat.

Airaksista ei pelota korona työssään. Hänen mukaansa asiakaspalvelutehtävissä kohdataan ihmisiä, mikä tuo tietenkin riskejä mukanaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei tilannetta olisi otettu vakavasti.

Heidän koko tiiminsä noudattaa tilanteen myötä tulleita ohjeistuksia, joissa korostetaan henkilökohtaisen hygienian ylläpitoa muun muassa käyttämällä käsidesiä ahkerammin.

– Turvaväleihin asiakkaiden kanssa on myös tärkeää kiinnittää huomiota, korostaa Airaksinen.

Loppuun vielä kiinnostaa tietää, miten Airaksinen on kokenut kauppakeskuksessa olevien yrittäjien tilanteen.

– Tietenkin asiakasmäärät ovat vähentyneet ja sitä myöten henkilökunnan määrä. Kaikesta huolimatta aistittavissa on, että täällä ollaan hyvillä mielin, kuvaa tilannetta Airaksinen.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä näyttää päivä kauppakeskus Sellon järjestyksenvalvojan matkassa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja