THL kertoi Suomen ensimmäisestä koronavirustartunnasta, tarvitseeko pelätä? Suomalaisten huolehdittava käsihygieniasta – "Muuten voidaan elää tavallista elämää"

Suomessa ensimmäinen koronavirustartunta – kyseessä wuhanilainen turisti 1:10
THL piti tiedotustilaisuuden Suomen ensimmäisestä koronavirustartunnasta keskiviikkoiltana.

Eilen Lapin keskussairaalaan eristykseen tuodulla kiinalaisnaisella on tänään todettu Wuhanin koronavirus. Kyseessä on ensimmäinen varmistettu tapaus Suomessa ja yhdeksäs tapaus Euroopassa. Saksassa ja Ranskassa on aiemmin todettu molemmissa neljä tapausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjesti asiasta tiedotustilaisuuden kello 18 yhdessä Lapin keskussairaalan Infektioiden torjuntayksikön kanssa.

MTV seurasi keskiviikkoiltana suoraa lähetystä.

18.25 Tiedotustilaisuus on päättynyt.

18.24 Kiinalaisnainen on tällä hetkellä eristyksissä ja pysyy siellä ainakin oireiden keston ajan. THL edellyttää, että henkilö on tuplatestattu ja todettu täysin terveeksi ennen kuin hänet päästetään pois. Broas kertoo, että tällä hetkellä koronaviruspotilaan vointi on hyvä.

–Hän lämpöilee, mutta muuten vointi on hyvä. Ei ole missään nimessä tehohoidossa, Broas totesi.

18.17 MTV Uutisten toimittaja Leo Jaakkonen kysyy, keitä altistuneet henkilöt ovat ja kuinka vaarassa he ovat. Broas vastaa, ettei voi yksilösuojaan vedoten kertoa tarkemmin altistuneiden henkilöllisyyksiä, mutta tähän on laskettu kaikki, jotka ovat olleet vähintään 15 minuuttia samassa tilassa sairastuneen kanssa.

18.15 Broas vastaa toimittajan kysymykseen siitä, miten on päädytty 15 altistuneeseen. Hän kertoo, että on kartoitettu muun muassa samassa taloudessa olleet ja päädytty näin kerrottuun lukuun. 

18.12 Salmisen mukaan suomalaiset voivat suojautua sillä, että huolehtivat käsihygieniastaan.

– Muuten voidaan elää tavallista elämää.

18.10 – Tämä todettu tapaus on hyvin valitettava, joskin ei odottamaton. Tartuntoja on todettu jo Ranskassa ja Saksassa, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi.

Mika Salminen lisäsi, etteivät Kiinan ulkopuolella todetut tapaukset ole johtaneet laajaan tartuntamäärään.

18.07 THL:n terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen on sitä mieltä, ettei Suomessa todettu koronavirustapaus ole millään lailla yllättävä asia.

18.04  Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että seurantaan oli eilen otettu kiinalaisnainen, joka oli kärsinyt jo muutaman vuorokauden ajan koronavirukseen viittaavista oireista. Naisen oireilu alkoi sunnuntaina Saariselällä.

18.02 THL:n tiedostustilaisuus alkaa.


Lue myös:

    Uusimmat