Mainos

MTV seuraa teinipoikien rikosjutun käsittelyä: Kohteeksi aiottu äiti katsoi kyynelehtien poikaansa

Helsingin käräjäoikeus käsittelee suljetuin ovin 15- ja 16-vuotiaiden poikien syytteet törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Alaikäiset pojat ovat olleet vangittuina joulukuun alkupuolelta asti.

Jutun asianomistajat, jotka ovat toisen pojan omaisia, vaativat aamulla oikeudessa jutun käsittelyä suljetuin ovin ja kaikkien oikeudenkäyntiasiakirjojen salaamista.

– Asiassa esitetään arkaluonteisia tietoja asianomistajien yksityiselämään, terveydentilaan ja henkilöön liittyvistä seikoista. Toisaalta tässä on kysymys alaikäisistä vastaajista, ja toinen asianomistaja katsoo toisen vastaajan huoltajana, että alaikäisen yksityisyyden suojaaminen on perusteltua, asianomistajien avustaja, oikeustieteen maisteri Heikki Miettinen kertoi.

Vastaajat vaativat myös oikeudenkäynnin ja asiakirjojen salaamista.

Syyttäjä pyysi julkista tuomiota

Syyttäjä Elina Hyppönen ei vastustanut asianomistajien ja vastaajien vaatimuksia. Syyttäjä esitti kuitenkin, että jutun tuomio olisi julkinen.

– Jutun luonne huomioon ottaen on selvää, että tässä käsitellään kaikkien asianosaisten arkaluonteisia asioita. Ymmärrän pyynnön enkä varsinaisesti sitä vastusta. Lähtökohtaisesti toivon kuitenkin, että tuomio olisi julkinen, vaikka asianomistajien henkilöllisyydet salattaisiin, Hyppönen sanoi.

Oikeus suostui asianomistajien ja vastaajien pyyntöihin, ja se käsittelee jutun kokonaan suljetuin ovin. Myös jutun kaikki asiakirjat julistettiin salaisiksi 60 vuodeksi.

Oikeus päättää myöhemmin, onko tuomio julkinen vai antaako se asiassa vain julkisen selosteen. Asianomistajien henkilöllisyydet salattiin joka tapauksessa.

Äiti katsoi kyynelehtien poikaansa

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että teinipojat valmistelivat vakavaa rikosta, joka olisi kohdistunut toisen pojan äitiin ja isäpuoleen. Lehden tietojen mukaan pojat suunnittelivat 16-vuotiaan pojan äidin ja isäpuolen surmaamista tai vähintäänkin törkeää pahoinpitelemistä.

Pojan äiti ja isäpuoli ovat alle nelikymppisiä. He saapuivat aamulla oikeussaliin viimeisinä, kun vastaajien asianajajat ja yleisö olivat jo sisällä salissa.

Äidillä ja isäpuolella oli silminnähden vaikeaa olla oikeudessa. Äiti katsoi syytetyn penkillä istunutta poikaansa pitkiä aikoja kyyneleet silmissään. Isäpuoli vilkaisi vain muutaman kerran poikaan päin.

Poika ei kertaakaan kääntynyt katsomaan taakseen yleisöön päin. Myös toinen syytetty poika katsoi vain eteensä. Molemmat istuivat rauhallisina paikoillaan.

Jutusta on kerrottu vain hyvin vähän julkisuuteen. Valmistelu voi olla murhan, tapon, surman tai törkeän pahoinpitelyn valmistelua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.