MTV Seinäjoella: "Hänessä oli tavallaan kaksi henkilöä" – tuhopoltossa tyttärensä menettänyt äiti kuvailee murhasta syytettyä miestä narsistiseksi

0:21

Seinäjoella perheenäidin kuolemaan johtaneesta tuhopoltosta syytetty amerikkalaismies on kuolleen naisen äidin mukaan narsistinen ja ailahtelevainen.

Kuolleen naisen äitiä kuultiin todistajana Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa tänään jatkuneessa oikeudenkäynnissä.  

Puheenvuoronsa aluksi äiti kuvaili suhdettaan tyttäreensä läheiseksi ja kiinteäksi ja kertoi pitäneensä yhteyttä tähän myös silloin, kun tämä asui Yhdysvalloissa yhdessä nyt murhasta syytetyn miehen kanssa.

Tuttavapiiri supistui

Yhteydenpitoa varjosti äidin mukaan kuitenkin se, että tytär joutui ilmeisesti miehen toiveesta kääntämään kaikki "kahta lausetta" pidemmät puhelut englanniksi.

– Kuulin, miten hän käänsi kaiken englanniksi siihen viereen. Se oli hankalaa, sillä aina olisi pitänyt puhua englantia ja miettiä, mitä voi sanoa.

Äiti oli myös pannut merkille, että tyttären tuttavapiiri oli supistunut miehen kanssa seurustelun myötä.

– Hän (tytär) oli hyvin voimakas luonne ainakin nuorempana, mutta en siitä ollut oikein perillä, että eikö hänen haluttu tai eikö hän saanut olla yhteydessä muiden ihmisten kanssa omin päin. Hän oli aiemmin hyvin sosiaalinen, mutta sittemmin yhteydet olivat supistuneet työkavereihin, äiti kertoi.

Mies sai "kohtauksia"

Äidin mukaan murhasta syytetyllä miehellä oli tapana saada "kohtauksia", joiden aikana hän saattoi esimerkiksi nimitellä läheisiään.

– Hänessä oli tavallaan kuin kaksi henkilöä. Hän saattoi olla ihan kiva, ja meni ihan mukavastikin, mutta välillä tuli tällaisia kohtauksenomaisia aaltoja. Hänen käytöksensä oli silloin ihan erilaista, ja hän saattoi sanoa pahasti.

– Hän ei välttämättä puhunut mitään ja oli omissa oloissaan, kunnes yhtäkkiä alkoi vain nimitellä tai syyttää jostain tapahtuneesta, johon meillä ei ollut mitään osaa eikä arpaa.

Äidin mukaan mies näytti joskus katuvan käytöstään.

– Hän ei halunnut, että niistä muistutetaan. Että mentäisiin eteenpäin. Koskaan ei kuitenkaan tiennyt, milloin sellainen tilanne tulee taas eteen.

Äidin mukaan miehestä jäi kuva narsistisena henkilönä.

"Hän oli halunnut lähteä pois"

Tytär ja amerikkalaismies muuttivat Suomeen vuonna 2016. Äiti koki, ettei mies ollut tilanteeseen tyytyväinen.

– Tuntui, ettei hän viihtynyt tai hyväksynyt kaikkia asioita täällä. Hän oli halunnut lähteä täältä pois.  

– Vuonna 2017 loppukesästä ja varsinkin alkusyksystä hän tuli jotenkin hermostuneemmaksi yritykseen tulleiden uusien työntekijöiden myötä. Syyskuun 6. päivä hän oli saanut työpaikalla sellaisen raivokohtauksen. Sen jälkeen en keskustellut hänen kanssaan juurikaan.

Syyttäjä vaatii elinkautista

Seinäjoen Pohjan kaupunginosassa sijainnut perheen kotitalo paloi syyskuun 21. päivä.

Tulipalossa kuoli perheen äiti ja loukkaantui vakavasti tämän 6-vuotias tytär.

Syyttäjän mukaan kyse oli tuhopoltosta, ja palon sytytti amerikkalaismies. Miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, kahdesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Mies on kiistänyt syytteet.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja