Mainos

MTV paikalla: Uusin Gripen-hävittäjä esittäytyy pian Ruotsissa – "tunnelma on jännittynyt ja odottava"

Uuden sukupolven Gripen-hävittäjiin pääsee tutustumaan tänään Ruotsin Linköpingissä. Paikalla olevan MTV:n toimittajan Janne Hopsun mukaan tunnelma Linköpingissä on jännittyneen odottava.

Paikalla on satamäärin ihmisiä aina puolustusvoimien edustajista toimittajiin. Hopsun mukaan satsaus on suuri ja yleisö sen mukainen.

Koelentäjä Mikael Olsson kertoo Hopsun haastattelussa (video alla), että Gripenillä lentäminen on hienoa ja jopa helppoa.

0:43

– Täällä on myös läsnä alan harrastajia. Lisäksi tietysti kutsuvieraita ja esimerkiksi Carl Bildt tuossa käveli juuri ohitse ja kirjoitti kuumeisesti kännykkään. Tämä on suurtapahtuma Saabille.

Tapahtumassa on tarkoitus esitellä kaikkein uusin Gripen eli tulevaisuuden Gripen. Samassa yhteydessä tutustutaan jo käytössä oleviin C/D-malleihin. Saabin hävittäjät ovat olleet mm. Brasilian hankintalistalla. Listalta löytyy nyt 30 JAS Gripeniä. Brasiliassa on viime vuosina koelennetty nimenomaan Gripeneillä.

Gripen Ruotsi 2

– Brasiliasta on ymmärrettävästi paljon armeijan edustajia, jotka vaikuttavat tyytyväisiltä hankintoihinsa. Keskustelin juuri yhden kanssa, joka kehui ennen muuta hinta/laatu-suhdetta, kertoo Hopsu.

– He saavat uusia koneita 4-5 vuoden kuluttua.

Kaikista uusimmalla tänään paljastettavalla Gripenillä ei ole tehty vielä yhtään lentoa. Siitä annetaan vasta esimakua.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist muistutti jälleen Itämeren muuttuneesta ja kiristyneestä tilanteesta, johon uusi Gripen tulee kuin tilauksesta. 

– E-malli tulee käyttöön ensi vuosikymmenellä ja se on erittäin suuri tekijä turvallisuusympäristössämme.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.