Mainos

MTV paikalla Ensitreffit-häissä – tältä näyttää, kun kaksi toisilleen tuntematonta sanoo tahdon

Ensitreffit alttarilla ohjelmassa kuusi rohkeaa sinkkua antavat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja kohtaavat tulevan puolisonsa vasta aivan avioliiton kynnyksellä. MTV:n toimittaja pääsi seuraamaan unohtumatonta hääpäivää paikan päällä. 

Toukokuussa 2017 kolme pariskuntaa juhli häitään Suomenlinnassa, Helsingissä. Kyseessä ei kuitenkaan olleet aivan tavalliset häät.

Johanna ja Markus, Aliisa ja Esa sekä Mari ja Petri. He tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa naimisiin mennessään.

Suomenlinnan Tenalji von Ferseniä tunnelmallisempaa vihkipaikkaa saa hakea. Kaarevat tiilikatot ja nariseva lautalattia tarjoilevat lämpimän miljöön tulevien avioparien ensimmäiselle kohtaamiselle.

Ennen ensimmäistä vihkimistä häävieraita hymyilyttää. Takana on jo lauttamatka saarelle ja odottelua piilossa – sulhasen ja morsiamen vieraat eivät saa kohdata toisiaan ennen h-hetkeä. Tunnelma on jännittynyt, mutta onnellinen.

Markus saapuu paikalle tomerana ja herättää vieraissa iloista hykertelyä. Kun morsian saapuu, molemmat puhkeavat vapautuneeseen nauruun. Häkeltyneenä Johanna etsii paikkaansa ja kaaso kiiruhtaa ojentamaan hääpuvun laahusta. Markus ja Johanna ottavat toisiaan kädestä ja hiljentyvät kuulemaan vihkijän puhetta. Ja lopulta sanovat tahdon.

Ensimmäiset suudelmat vaihdetaan heti, kun sormukset ovat sormessa.

– On tämä niin hullua, Johanna nauraa ja kysyy Markukselta, mistä tämä on kotoisin.

Sulhanen ja yleisö ovat vaiti. Jännitys tiivistyy, kun korkojen kopse lähestyy ja päivän toista sulhasta Esaa alkaa hymyilyttää.

Kun Aliisa astelee esiin pitkähihaisessa puvussaan, molemmat hymyilevät leveästi. Aliisa pidättelee kyyneliään jo ensi hetkistä ja pari katsoo toisiaan silmiin jatkuvasti. Sormuksia vaihtaessa pari kinastelee ja voisi kuvitella, että he ovat tunteneet toisensa aina. He vaihtavat lämpimän halauksen ja nopean suudelman.

Mari ja Petri aloittavat jutustelun nopeasti. Molemmat nauravat hivenen hermostuneen oloisina. Mari tiirailee sormustaan häkeltyneenä ja nauraa pujottaessaan Petrille omansa.

Seremonian jälkeen tunnelma on epätodellinen. Parit ja hääseureet jatkavat matkaansa kohti tunnelmallisia juhlatiloja ja kameroista huolimatta kaikki tuntuu ihanan tavalliselta, kuin tavanomaiselta hääjuhlalta.

Totuus on kuitenkin toinen ja takaraivossa kumiseva ajatus siitä, että menisi naimisiin tuntemattoman kanssa, tuntuu mielettömältä.

Silti pyyhin silmäkulmiani jokaisen parin kohdalla. Täysin tuntemattomat ihmiset, onnen ja häkellyksen kukkuloilla. 

On mahdotonta sanoa, miten pareille käy. Auringon pilkottaessa pilviharson takaa olo on kuitenkin keveä. Tuntuu siltä, että jokaisella pareista on mahdollisuus yhteiseen tulevaisuuteen.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin kello 21 AVAlla!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.