MTV Oy ja SubTV sopivat musiikinkäytöstä kanavillaan

Teosto ry:n kanssa tehdyt sopimukset kattavat kaiken musiikinkäytön MTV Oy:n ja SubTV:n kanavilla. Mikäli kanavat menestyvät hyvin, on tulopotista luvassa osa myös musiikin tekijöille ja kustantajille.

MTV Oy ja SubTV Oy ovat solmineet Teosto ry:n kanssa sopimukset, jotka kattavat kaiken musiikinkäytön kanavien televisiolähetyksissä.

Sopimukset kattavat digitaaliset ja analogiset lähetykset sekä mobiilitelevisiolähetykset. Nelonen solmi samanlaiset sopimukset muutama viikko sitten.

MTV Oy:n ja SubTV:n sopimukset hyödyttävät myös musiikin tekijöitä ja kustantajia, mikäli kanava menestyy hyvin - mahdollisesta kasvaneesta tulopotista kuuluu tällöin osa myös heille.

- Sopimukset mahdollistavat myös uusien teknologioiden jakelukanavat. Pidämme kokonaisratkaisua erittäin myönteisenä, kertoo MTV Oy:n varatoimitusjohtaja Mikko Räisänen.

Myös Teostossa ollaan tyytyväisiä uuteen sopimukseen.

- Musiikki on televisio-ohjelmien olennainen raaka-aine. Liikevaihtoon sidottu sopimus mittaa hyvin musiikin käytöstä saatavaa hyötyä, kertoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

Sipilä kertoo, että sopimusneuvottelut Ylen kanssa jatkuvat vielä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat