Mainos

MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Trumpin mahdollisista tuontitulleista: "Tämä aloittaa kauppasodan, jos Kiina kostaa vastatoimillaan"

Euroopan unioni moittii jyrkästi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin eilistä ilmoitusta teräksen ja alumiinin tuontitulleista.

Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan EU aikoo vastata Yhdysvaltain kauppapolitiikkaan, jota unioni pitää protektionistisena. Myöskään Kanada ei hyväksy tulleja. Trump aikoo määrätä teräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tuontitullit ensi viikolla.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että uusi päätös saa kritiikkiä yli puoluerajojen.

– Paikallisessa kauppajärjestössä pelätään pahinta painajaista. Tätähän Trump on puhunut pitkään ja amerikkalainen terästeollisuus kiittää. Muiden suurimmat pelot liittyvät kuitenkin siihen, että tämä aloittaisi kauppasodan. Kiinan voi odottaa kostavan tällaiset suunnitelmat omilla vastatoimillaan ja sehän vaikuttaisi tietenkin globaalisti kaikkiin maihin. Päätös tuontitulleista pitäisi vahvistaa ensi viikolla, sillä tämä ei ollut vielä päätös vaan ilmoitus. Mikäli Trumpin sana pitää niin tuskin tämä Suomen ja Yhdysvaltain kauppasuhteita myöskään helpottaa, Karppinen kertoo aamun Huomenta Suomen uutisissa.

Yhdysvalloissa on myös kiistelty maan aselaista Floridan kouluampumisen jälkeen. Kansallisen kiväärijärjestön yksi päälobbaajista väitti eilen illalla tavattuaan presidentti Trumpin, että Trump näyttäisi lupuneen aiemmista puheistaan tiukentaa aselakeja.

– Tämä on siis kiväärijärjestön väite, mutta Trump myös twiittasi myöhemmin, että tapaaminen oli hieno NRA:n kanssa, Karppinen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.