Mainos

MTV:n Vinkkimiehille kunniamaininta!

Idea palkitusta sarjasta syntyi kalliolaisessa baarissa.

MTV.fi:ssä noin parin viikon välein ilmestyvä Vinkkimiehet on saanut koulutusrahasto KOURAn kunniamaininnan uutis- ja asiaohjelmien sarjassa. Ohjelma palkittiin tänään illallisjuhlassa, jossa jaettiin KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat sekä sivistystekopalkinto Ylen ja MTV:n vuoden 2014 parhaille radio-, televisio- ja verkkosisällöille.

Vinkkimiehissä MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja MTV:n tutkivan toimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista asioista. 

KOURA on perustettu vuonna 1984. Yleisradion, MTV Oy:n, Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastustaiteilijain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostaman rahaston varat tulevat Kopiostolta, ja ne koostuvat Yleisradion ja MTV Oy:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista.

Vinkkimiehet on tuonut asiantuntijatyyppisellä keskustelulla uuden tavan ja näkökulman rikosuutisointiin ja mahdollistanut erilaisen, taustoittavankin tiedon käsittelyn paljon laajemmin kuin tv-uutisissa tai MTV.fi:ssä olisi mahdollista. Noin tusinassa ohjelmassa on ollut useita uutiskärkiä, joita myös muut mediat ovat lainanneet. 

– Formaatti on sellainen, että siinä voidaan käsitellä asiaa, vähän kolumnimaistakin asiaa, ja myös vaihtaa mielipiteitä ja olla jopa eri mieltä. Sitä kautta se tulee mielenkiintoiseksi. Aikaisemmin rikosmaailmasta ei ole tehty vastaavaa, Sipilä kertoo.

Sipilän mukaan idea Vinkkimiehistä syntyi kalliolaisessa baarissa.

– Kahden päätoimittajan kanssa istuttiin baarissa, ja ne sen siinä keksi. Varmaan ainoa palkittu idea ikinä television historiassa, jonka kaksi päätoimittajaa on keksinyt kalliolaisessa baarissa joskus puolen yön aikaan, Sipilä nauraa.

Seuraavana päivänä toinen päätoimittaja soitti Sipilälle ja kertoi keksineensä sarjan nimen saunan lauteilla.

Kiitosta on saanut myös kuvaaja-leikkaaja Ville Ristolaisen kädenjälki. Tuotannossa on käytetty lukuisia kameroita, vaikka toteutuksesta vastaa yksi kuvaaja. Useimmat jaksot on kuvattu liikkuvassa autossa.

–Sarjan tekeminen on vapaampaa kuin uutisjuttujen teko. On kokeiltu kuvaamisen rajoja. Jos me osattaisi lentää helikopterilla, niin varmaan voitaisiin mennä sillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.