MTV:n verkkokyselyssä täystyrmäys: Poliitikoilla ei hajuakaan suomalaisten arjesta

MTV:n verkkokyselyssä peräti 95 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että poliitikot eivät ymmärrä kansalaisten arkea.

Keskustelu kävi vilkkaana myös MTV Uutisten Facebook-sivuilla. Poliitikkoja neuvottiin mm. kokeilemaan, mitä on elää pienellä päivärahalla tai eläkkeellä.

Kyselyssä kysyttiin myös sitä, kuka puoluejohtajista ymmärtää parhaiten kansalaisten arkea. 

Selkeä enemmistö vastaajista piti Timo Soinia (ps) parhaana arjen ymmärtäjänä. Tätä mielipidettä perusteltiin muun muassa sillä, että Soinin puhe on ymmärrettävää, toisin kuin useilla muilla. Soini puhuu vastaajien mukaan ymmärrettävästi normaaleista jokapäiväisistä asioista; niistä asioista joita vastaajat itsekin päivittäin miettivät.

Nimimerkki Duunarinainen78 oli Soinista sitä mieltä, että vaikka kaikki asiat ja arvot ole hänelläkään kohdillaan, hän vaikuttaa eniten maalaisjärkiseltä muihin verrattuna. 

Tavallinen Tahvo kirjoittaa, että Soini on ylivoimainen, koska muilla ei ole hajuakaan kansan arjesta. 

– Kansan mies joka asuu lähiössä, kirjoittaa puolestaan Keskipohjalainen.

Persubemarin mielestä Timo Soini välittää suomalaisista, eikä pankkiireista ja kreikkalaisista veronkiertäjistä.

"Juha Sipilä on vaan sellainen perustyyppi"

Seuraavaksi eniten kansan arkea ymmärtää MTV:n verkkokyselyn mukaan Juha Sipilä (kesk.)

Sipilää kehuttiin muun muassa siitä, että hän on ollut "oikeissa töissä todellisten työntekijöiden kanssa".

Risto L pitää Sipilässä siitä, että hän on ollut oikeassa työelämässä, luonut oman yrityksen ja johtanut sitä menestyksellä, kun muut edenneet puolueidensa koneistossa. 

Myös muutamia muita poliitikkoja mainittiin arkea ymmärtävinä:

Eikokoomuslaisen mielestä Alexander Stubb ymmärtää Suomen nykytilanteen ja sen mitä pitää tehdä asioiden korjaamiseksi.

Superhiiren mukaan Jan Vapaavuori on saanut asioita aikaan, mutta ei ole pitänyt itsestään turhaa meteliä.

Päivi Räsänen kuuntelee aidosti kansaa ja on lämmin ja hyväsydäminen. Hän myös ajaa kansan asiaa täydellä teholla, kirjoittaa Hellä-Helinä.

Yksittäisiä mainintoja arjen parhaasta ymmärryksestä saivat myös Sauli Niinistö, Kimmo Kiljunen, Carl Haglund, Lauri Ihalainen, Antti Rinne, Mauri Pekkarinen, Jussi Halla-Aho, Osmo Soininvaara ja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Samansuuntaisen tuloksen sai Elinkeinoelämän valtuuskunta arvo- ja asennetutkimuksessaan. Evan tutkimuksen mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ymmärtää suomalaisten mielestä arkea parhaiten, kun taas heikoimmin ymmärrystä uskotaan löytyvät kokoomuksen Alexander Stubbilta.

Vastanneista 67 prosenttia uskoo, että Soini ymmärtää tavallisen suomalaisen arkea. Stubbin osalta näin uskoo vain 10 prosenttia vastanneista.


Lue myös:

    Uusimmat