MTV:n vaaliohjelmisto starttaa - ensimmäisenä lauteilla puheenjohtajat

MTV:n vaalikevät polkaistaan huomenna käyntiin kahdeksan puheenjohtajan tentillä.

Suora puheenjohtajatentti nähdään MTV3-kanavalla sekä mtv.fi:ssä kello 20-22. Uudessa vaalistudiossa kohtaavat tuolloin Alexander Stubb (kok), Juha Sipilä (kesk.), Timo Soini (ps.), Antti Rinne (sd.), Carl Haglund (rkp), Päivi Räsänen (kd.), Paavo Arhinmäki (vas.) sekä Ville Niinistö (vihr.)

Eduskuntavaalien tuottajana MTV:llä toimiva Heikki Piuhola kertoo televisiotenteillä olevan iso merkitys. 

– Niissä nähdään, minkälaisilla kemioilla puheenjohtajat pelaavat keskenään. Minkälainen kuvio on seuraavaan hallitukseen syntymässä, ja ketkä ovat jäämässä oppositioon. Keksimme tentattaville sekä katsojille joka kerta jotain uutta jotain jippoa, virikettä ja viihdykettä.

Piuhola toivoo, että jo keskiviikon tentissä saisimme vihdoin kuulla, miten Suomi saadaan nousuun ja millaisia leikkauslistoja on pakko tehdä.

– Maailmanpoliittinen tilanne puhuttaa ja meidän pitää puhua paljon Euroopasta ja Suomen asemassa siinä – ja tietysti myös Venäjästä, joka on iso kysymysmerkki. Puheenjohtajien on otettava kantaa siihen, miten kehitämme suhdetta isoon naapuriimme.

Toisena tv-vaalitenttinä, ensi viikon tiistaina 24.3., nähdään Kuumat nimet -tentti, jossa ei ole mukana puolueiden puheenjohtajia vaan puolueiden muita mielenkiintoisia nimiä. Lisäksi televisiossa nähdään kaksintaisteluita, joissa kahden puolueen puheenjohtajat kohtaavat. Vaalitenttien kruununa on neljän suurimman puolueen puheenjohtajan pääministeritentti.

Sosiaalista mediaa ei ole näissäkään vaaleissa unohdettu, vaan - jos mahdollista - sitä on mukana entistä enemmän. Vaalitenteissä on mukana myös sometoimittaja Juha Kaija, joka nostaa ruudussa esiin mielenkiintoisia somessa puhuttavia asioita.

Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista on Helsingin keskustaan 8.4.-17.4. sijoittuva kaupunkistudio, Vaalikuutio.

– Näin olemme mahdollisimman lähellä kansaa. Poliitikot pääsevät kohtaamaan myös meidän estradilla kansalaisia ja kertoa mielipiteitä meidän omasta kaupunkistudiossa, Piuhola sanoo.

Vaalikuutiosta tuotetaan Huomenta Suomen ja Studio55:n lähetykset sekä iltapäivien nettisuorat mtv.fissä. 

MTV.fi-sivustolla nähdään livelähetystä vaaleista noin 25 tuntia klo 15-18. Kaikki jutut vaaleista on koottu Eduskuntavaalit-sivuston alle.

Täältä löytyy muun muassa suuren suosion saavuttanut vaalikone

Vaalit 2015: Kahdeksan puheenjohtajaa ke 18.3. klo 20.05 MTV3-kanavalla ja MTV.fi:ssä.



MUISTA NÄMÄ PÄIVÄMÄÄRÄT TÄNÄ KEVÄÄNÄ:

12.3. MTV:n vaalikone aukeaa!

18.3. Kahdeksan puheenjohtajaa klo 20-22 (MTV3)

24.3. Kuumat nimet -tentti klo 20-22 (MTV3)

1.4. Kaksintaistelu: Räsänen (kd) ja Haglund (rkp) klo 20-21 (MTV3)

8.4. Kaksintaistelu: Niinistö (vihr) ja Arhinmäki (vas) klo 20-21 (MTV3)

8.-17.4. MTV:n kaupunkistudio Helsingin keskustassa

9.4. Kaksintaistelu: Soini (ps) ja Rinne (sd) klo 20-21 (MTV3)

13.4. Kaksintaistelu: Sipilä (kesk.) ja Stubb (kok.) klo 20-21 (MTV3)

15.4. Pääministeritentti klo 20-22 (MTV3)

19.4. Eduskuntavaalit / MTV:n suuri Tulosilta kello 19:30-23

20.4. Huomenta Suomen Tulosaamu kello 6:25 alkaen



Lue myös:

    Uusimmat