Mainos

MTV:n Vaalikuutio toi päättäjät keskelle kansaa - iso panostus kannatti

Lasipalatsin aukiolla pakkasi tänään alkuillasta tavaroitaan tyytyväinen tv-ryhmä. Melkein kaksi viikkoa keskellä Helsinkiä ollut MTV:n Vaalikuutio tavoitti ison määrän sekä vaaleihin liittyviä ja muuten tunnettuja henkilöitä että kansalaisia.

MTV:n Vaalikuution tarkoitus oli tuoda sekä päättäjät että tv-työ lähemmäs - itseasiassa keskelle - kansaa. Vaalikuution lavalta tehtiin joka arkiaamu Huomenta Suomen ja Studio55.fi:n lähetystä kello 6.25-9.30 ja iltapäivisin monta tuntia suoraa nettilähetystä. Juonnettiin lavalta kaksi parituntista Radio Novankin lähetystä.

Kaikissa ohjelmissa vieraili lukuisa määrä joko politiikasta, viihteestä, kulttuurimaailmasta tai ruudusta tuttuja kasvoja. Vaalikuutio-tempauksen tuottaja Petteri Savolainen laskeskelee, että liki kahdessa viikossa lavalla puhui ja esiintyi yli 60 ihmistä.

-Kyllä oli upea kokemus. Toki nyt väsyttää, jalat on kuin makaronia ja vähitellen alkaa kroppa sulaa kaiken ulkona kulkemisen jäljiltä, mutta oli tämä tuottajallekin todella hieno tapahtuma, joka vielä kasvoi loppua kohden, Savolainen summaa.

-Vaalikuutiosta muodostui aivan uudenlainen kohtaamispaikka median, päättäjien, julkkisten ja kansan välillä.

Tapahtumajournalismin vastaava tuottaja Asta Kujala näkee Vaalikuutiossa yhtäläisyyksiä SuomiAreenaan, jossa myös katsojat pääsevät hyvin lähelle päättäjiä ja olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskustelijoiden kanssa.

- Oli hienoa nähdä, että saimme tuotua SuomiAreenan rennon asiallista keskustelutunnelmaa Helsingin keskustaan näin vaalien alla. Myös ehdokkaat yli eri puoluerajojen olivat valmiita heittäytymään, koska moni nähtiin lavalla Hyvän hiilloksen hengessä jopa kehumassa kilpailijaehdokastaan. 

Iltapäivän lähetys oli jaettu joka päivä noin puolen tunnin osuuksiin, joissa vieraat ja teemat vaihtelivat laidasta laitaan.

Vaalikuution lavalla vieraili muun muassa kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajat pääministeri Alexander Stubbia myöten, ehdokkaita kaikista puolueista sekä viihdeartisteja kuten Pedro Hietanen, Krista Kosonen, Olavi Uusivirta ja Jouni Hynynen, joka haastattelun jälkeen kommentoi, että ”kukaan ei ole koskaan ennen kysynyt tällaisia kysymyksiä”. Tämän Savolainen ottaa kohteliaisuutena.

-Monet vieraat kehuivat osuutensa jälkeen, että tunnelma haastattelussa oli erittäin positiivinen ja lämmin. Puhuttiin tiukkaa asiaa mutta rennolla, hyvällä otteella. Halusimme, että Vaalikuution ohjelmisto antaa kansalle vastauksia siihen, ketä tai mitä puoluetta voisi itse äänestää sekä ennen kaikkea siihen, miksi näissä vaaleissa kannattaa äänestää. Suomella ja uudella eduskunnalla on edessä isoja kysymyksiä, Savolainen sanoo.

Yleisö löysi Vaalikuution

Vaalikuution edustalla olleen yleisön määrä vaihteli eri päivinä ja eri osioissa, mutta tavoittavuus oli hyvä. Välillä edustalla oli suorastaan ruuhkaa ja kännykkäkamerat välkkyivät, toisinaan aukiolla oli hieman väljempää.

-Se asia, mitä ei ollut tilattu, oli sää. Välillä tuottajan paperit lentelivät pitkin aukiota ja välillä satoi räntää ja rakeita vaakatasossa. Jotkut kommentoivatkin, että olisi kiva jäädä, mutta kevyissä toimistovaatteissa oli muutamana päivänä aivan liian kylmä seisoskella pitkään ulkona. Aloituspäivänä oli kaksi astetta lämmintä ja tuuli valtavan kovaa, nyt viimeisenä päivänä taivaalta satoi kaikkea mahdollista. Onneksi välillä paistoi aurinkokin ja huhtikuiseen säähän mahtui muutama hyvinkin keväinen päivä, Savolainen muistelee.

Erityisen tyytyväinen Savolainen on siitä, että yhtä tapausta lukuun ottamatta koko tempaus sujui ilman minkäänlaisia häiriöitä. Yleisö oli innostunutta, kiinnostunutta ja käyttäytyi erittäin hyvin, vaikka politiikan ja viihteen kovat nimet istuivat kosketusetäisyydellä.

-Turvatoimet oli tietysti mietitty tarkasti, mutta kaikki sujui hienosti. Tänään poliisi haki muutaman huutelijan kesken lähetyksen, mutta sekin oli vaaraton tilanne ja nopeasti ohi, Savolainen sanoo.

Vaalikuution koko ohjelmisto oli katsottavissa joka iltapäivä suorana MTV.fi:ssä. Jo tempauksen puoliväliin mennessä käynnistyksiä lähetyksille oli kertynyt noin 50 000, lisäksi ohjelma poiki lukuisia netti-, tv- ja radiojuttuja.

Vaalikuutio näkyi myös sosiaalisessa mediassa. MTV:n toimittajat raportoivat mm. Twitterissä tiiviisti lavan ja kaupungin tapahtumista, lisäksi vieraat jakoivat omia osuuksiaan omissa kanavissaan.

Katso lisää tunnelmapaloja täältä sekä Twitteristä #vaalikuutio

Kaikki vaaliuutiset, myös Vaalikuutiolta, löydät MTV:n vaalisivuilta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.