MTV:n uutiset täyttää 25 vuotta

Kanavalla nelituntinen suora erikoislähetys tänään.

MTV:n uutisia jo kuusi vuotta luotsannut vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila toteaa:

- On siirrytty dead-line maailmasta on-line elämään. Neljännesvuosisata MTV:n uutisia! Aika on mennyt kuin pöllön siivillä. Kymmenen uutisten ensimmäistä lähetystä 1.9.1981 edelsi vuosien tiukka ja kova vääntö uutisluvasta. Sen jälkeenkin MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimintaa säänneltiin monin tavoin, esimerkiksi alle 24 tunnin ajankohtaisohjelmia saatiin lähettää vasta vuodesta 1988 ja vaaliohjelmat saatiin ruutuun niinkin myöhään kuin 1991. Perustellusti voidaan sanoa, että MTV:n uutisten myötä sananvapaus laajeni Suomessa ja sen jälkeen viestintä vapautui hyvin nopeassa tahdissa muutenkin.

Juhlalähetyksen mittava tarjonta

MTV3-kanavalla nähdään 31.8. klo 18.30 alkaen uutisten nelituntinen suora 25-vuotisjuhlalähetys. Illan mittaan tarjolla mm. seuraavaa:

CNN:n pääjohtajan Chris Cramerin haastattelu Atlantasta, Maailman uutispäivä -osio, jossa eri puolilla maapalloa olevat kirjeenvaihtajat raportoivat asemamaansa uutispäivästä, mieleenpainuvimpia uutistapahtumia ja niihin vaikuttaneita ihmisiä niin politiikan, talouden, urheilun kuin kulttuurinkin saralta, Kysykää uutisista -osio jossa katsojat voivat esittää kysymyksiään suorassa lähetyksessä, kaikkien aikojen kevennys -katsojaäänestyksen tulos ja uutismokat-kooste. Kahdeksan jälkeen nähdään myös viihteellinen Ei yhdeksän uutiset -tyyppinen lähetys, jossa ankkureina nähdään Krisse Salminen ja Tommi Evilä, meteorologina Jone Nikula ja reporttereina mm. Lenita Airisto ja Lordi.

Illan mittaan jututetaan myös lukuisia juhlavieraita eri elämänalueilta, heitä jotka vuosien mittaan ovat tulleet koko kansalle juuri uutisista tutuiksi.

Uusi uutisstudio aukeaa

Juhlan kunniaksi koko uutisstudio on saanut uuden ilmeen joka paljastetaan ensi kertaa katsojille juhlalähetyksessä. Sekä Seitsemän että Kymmenen uutislähetyksen ankkuroivat Urpo Martikainen ja Pirjo Nuotio, Kysykää uutisista -osuutta juontavat Marjo Lehikoinen ja Tomi Einonen, ja vieraita jututtavat Maija Lehmusvirta ja Keijo Leppänen.

Kuvassa uutishuone remontissa elokuussa.

MTV:n uutisten merkkipaaluja:

1957 Oy Mainos-TV-Reklam Ab perustetaan 29.4.

1976 MTV:n aloittaa uutisprojektin ja ryhtyy valmistelemaan lupaa omille uutisilleen.

1981 Ensimmäiset Kymmenen Uutiset 1.9.

1984 Kymmenen Uutiset vakinaistetaan.

1989 Pohjoismaiden ensimmäinen aamu-tv-ohjelma Huomenta Suomi aloittaa joulukuussa.

1990 Seitsemän Uutiset aloittaa lyhyenä sähkemuotoisena lähetyksenä.

1991 Seitsemän Uutiset muuttuu pitkäksi uutislähetykseksi.

1993 MTV saa oman MTV3-kanavan. Ennen mm. uutisia on lähetetty Ylen kanavilla.

1995 MTV3 Internet alkuun marraskuussa. Nettiuutisten toimittaminen alkaa.

1997 Radio Novan lähetykset alkavat 12.5. MTV:n uutiset tuottaa myös Radio Novan uutiset.

2001 MTV3:n ja Radio Novan talousuutiset Kauppalehden tehtäväksi.

2006 MTV:n uutiset täyttää 25 vuotta 1.9.

(MTV3)




Lue myös:

    Uusimmat