Mainos

MTV:n toimittaja Kiovassa: Tilanne yhä räjähdysherkkä

Tilanne Ukrainan Kiovassa on yhä kriittinen, arvioi MTV Uutisten toimittaja Petri Saraste Kiovasta.

Sarasteen mukaan tilanne yhä vaikea, vaikka Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh julisti aselevon hieman ennen puoltayötä.

– Tilanne on kuitenkin edelleen räjähdysherkkä. Presidentin ilmoitus siitä, että oppositiojohtajien kanssa on sovittu aselevosta, on herännyt epäilyjä.  Varmuutta ei ole siitä, nauttivatko oppositiojohtajat protestoijien luottamusta.

Kiovassa palavat yhä barrikadit ja mellakkapoliisit valvovat tilannetta. 

Neuvottelut tilanteen ratkaisemiksi jatkuvat tänään. Puolan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit saapuvat Kiovaan neuvottelemaan tilanteesta.

Rauhanomaista ratkaisua pyritään hakemaan myös pakottein. EU:n ulkoministerit kokoontuvat iltapäivällä neuvottelemaan esimerkiksi Ukrainan johtoon kohdistuvista matkustuskielloista sekä eurooppalaisissa pankeissa olevien varojen jäädyttämisestä. Yhdysvallat on puolestaan asettanut 20 Ukrainan hallituksen jäsentä niin sanotulle mustalle listalle vastalauseena voimankäytöstä Kiovassa. He eivät voi saada viisumia Yhdysvaltoihin.

– Täällä suhtaudutaan sanktioihin epäillen.  Epäilyjä herättää etenkin se, että kuinka nopeasti niillä voidaan saada jotakin aikaiseksi.

Levottomuuksia on ollut edelleen myös Kiovan ulkopuolella. Esimerkiksi Keski-Ukrainassa on yritetty vallata hallintorakennuksia.

– Linja on todella tiukka. Jos ihmisiä yrittää kokoontua, poliisi puuttuu siihen heti. Suuria mellakoita ei siis ole syntynyt, koska alkavat mielenosoitukset on nujerrettu heti alkuunsa, Saraste kertoo Kiovasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.