Mainos

MTV:n toimittaja Filippiineillä: Tuhojen mittakaava yhä paljastumatta

Kaikille Filippiinien myrskytuhoalueille ei ole vieläkään päästy. Se vaikeuttaa tuhojen arvioimista ja taifuunikatastrofin mittakaava on yhä osin tuntemattoman peitossa.

Kuolleiden määrästä ei ole tullut uusia tietoja, mutta kodittomia arvioidaan olevan jo lähes 700 000.

Lukuisten saarten kaikkein vaikeakulkuisimpia paikkoja ei ole vielä tutkittu. Myrskyn rikkoma ja levittämä tavara ja luonnonainekset peittävät yhä joitakin kaistaleita. Tuhoalueita on toisaalta saatu myös raivattua ainakin kulkukelpoisemmiksi. Jälleenrakennus on vasta edessä.

Huono sää on haitannut pelastus-, raivaus- ja avustustöitä. Sateella ja kovalla tuulella on ollut vaikeampaa matkata - tällekin päivälle on luvattu jopa pienehköä myrskyä Filippiinien keskiosiin.

Hayanista kärsineet alkavat olla yhä ärsyyntyneempiä ja väsyneempiä, kun apua ei tule tai sitä tulee liian vähän. Tai joidenkin mielestä sitä jaetaan väärille henkilöille.

Suurempia mellakoita ei ole ainakaan vielä tullut. Kauppoja ja ostoskeskuksia on siellä täällä ryöstelty. Erityisen tarkkana turvallisuutta valvovat asevoimat Taclobanin kaupungissa, joka kärsi pahoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.