Mainos

MTV:n toimittaja Chilestä: Tunnelmat ovat riehakkaat

Chilessä on juhlittu riemulla kaivosmiesten onnistunutta pelastusoperaatiota.

Pelastusoperaatiota paikan päällä seuraava MTV:n uutisten toimittaja Janne Hopsu kertoo, että tunnelmat ovat iloiset ja kansallismieliset. Paikan päällä on Hopsun mukaan laulettu Chilen kansallislaulua, kun kaikki kaivosmiehet on saatu pelastettua maan uumenista.

- Kun Luis Urzua viimeisenä miehenä kaivoksesta nousi, täällä laulettiin kansallislaulua ja tunnelma oli katossa, koska tämä operaatio on onnistunut hyvin. Se onnistui paljon nopeammin kuin alunperin suunniteltiin.

Hopsu kertoo, että chileläiset odottavat nyt kaivosmiesten kertomuksia heidän kokemuksistaan. Kaivosmiehiä odottaakin valtava mediamylläkkä. Miehet ovat saaneet valtavasti haastattelupyyntöjä sekä muun muassa tarjouksia kirjan käsikirjoituksista.

- Miehet itse ovat halukkaita kertomaan tarinansa. Ja suuri yleisö odottaa niitä innokkaana. Kaivosmiehet ovat osanneet kyllä ottaa haltuunsa tämän julkisuupuolen.

Kaikki kaivosmiehet on viety sairaalaan tarkkailuun. Miehet voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Osa heistä pääsee kotiin jo tänään.

Hopsu kertoo, että kaivoksen ulkopuolella sijaitsevalla omaisten ja median asuttamalla Toivon leirillä pakataan nyt tavaroita. Nosto-operaatiota seurannut Hopsu uskoo, että Chilessä kaivosten olosuhteet tulevat muuttumaan.

- Presidentti on sanonut, että tästä lähtien Chile tulee hoitamaan paremmin kaivosmiestensä ja kaivosnaistensa asioita. Kuinka se näkyy lainsäädännössä, se nähdään vuoden kahden aikana. Selvää on, että jonkinlaisia muutoksia täytyy tulla. Täällä varmasti seurataan tarkkaan, toteutuvatko presidentin lupaukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.