MTV:n rikostoimituksen päällikkö Anneli Auerin tapauksen tuoreimmasta käänteestä: "Tämä juna ei pysähdy koskaan"

Oikeusoppineet erimielisiä Auerin rikostapauksen käänteistä – lapset kertovat valehdelleensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä 16:29
Oikeusoppineet erimielisiä Auerin rikostapauksen käänteistä – lapset kertovat valehdelleensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Anneli Auerin tapauksen tuore käänne on yllättänyt oikeusoppineet.

Miehensä murhasta epäilty ja sittemmin syytteestä vapautettu Auer ja hänen entinen miesystävänsä Jens Kukka tuomittiin vuonna 2013 Auerin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen.

Nyt Auerin lapset ovat peruneet todistuksensa ja kertoneet valehdelleensa. Uusien tietojen valossa Auer ja hänen entinen miesystävänsä vaativat tuomionsa purkua.

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén kertoo, että tuore käänne on ollut yllättävä. Palmén toteaa, että oikeudenkäynnit ja oikeusprosessit Anneli Aueria kohtaan ovat jatkuneet valtavan kauan.

– Jos mietitään sitä murhaoikeudenkäyntiä pelkästään, niin se meni moneen kertaan läpi oikeusasteet ja pelkästään se prosessi kesti kauan. Sen jälkeen tuli tämä seksuaalirikosoikeudenkäynti, josta on annettu tuomiot kymmenen vuotta sitten. Nyt tuomiot on kärsitty ja nyt yhtäkkiä kymmenen vuoden jälkeen tulee tällainen käänne, että lapset peruvat kertomuksensa. Tulee mieleen, että tämä juna ei pysähdy koskaan.

Palmén pohtii, että voi vain arvailla sitä syytä minkä takia lapset nyt peruvat väitteensä.

– Liittykö se siihen, että kaikki ovat nyt täysi-ikäisiä.

Tuomioiden purkuhakemusten mukaan vuoden 2013 tuomiot perustuivat suurilta osin Auerin lasten kertomuksiin. Palmén toteaa, että julkisuudessa ei tiedetä tarkkaan, mitä lapset ovat kertoneet.

– Se mikä tässä on erikoista on, että lapsien kertomuksia ei pidetty uskottavina murhajutun yhteydessä, kun heitä kuultiin silloinkin. Silloin Vaasan hovioikeus totesi, että lasten kertomukset eivät ole kovin uskottavia. Mutta tässä seksuaalirikosjutussa Turun hovioikeus totesi, että lasten kertomukset ovat (uskottavia).

Seksuaalirikostuomion yhteydessä Auerin lapsille maksettiin korvauksia. Palmén pitää mielenkiintoisena tilannetta, jossa tuomio purettaisiin.

– Heille (lapsille) on silloin  määrätty korvattavaksi 160 000 euroa, jotka Anneli Auer ja Jens Kukka ovat heille maksaneet. Jos tuomio purettaisiin, niin silloinhan he eivät olisi oikeutettuja näihin korvauksiin, koska he eivät olisi seksuaalirikosten uhreja.  

Lue myös:

    Uusimmat