MTV:n Rikospaikka: KRP:llä on epäilty Raisa Räisäsen murhatutkinnassa: Roteva ja häiriintynyt noin 40-vuotias nainen

KRP tutkii 60-vuotiaan naisen osuutta Raisa Räisäsen katoamiseen – onko tässä läpimurto 16-vuotiaana kadonneen murhatutkinnassa? 4:36
MTV Uutiset Live: Uusi epäily Raisa Räisäsen murhatutkinnassa.

Keskusrikospoliisilla on epäilty Raisa Räisäsen murhatutkinnassa. Rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo illan Rikospaikassa, että kyse on tekoaikaan neljäkymmentävuotiaasta, ilmeisen häiriintyneestä naisesta.

Nykyisin nainen on noin 60-vuotias ja asuu Pirkanmaalla.

Epäily liittyy ns. naisparin tutkintalinjaan. Poliisilla on ollut jutussa kaksi muutakin linjaa: museoauto ja taksi.

Naisparin linjassa on kyse havainnoista, joiden mukaan 16. lokakuuta 1999 myöhään illalla kaksi naista käveli yhdessä Tampereen Hämeenkadulta Armonkallion kaupunginosaan.

Museoauto-linjassa tutkitaan sitä, että Raisa olisi mennyt tai laitettu hyvin vanhaan amerikkalaistyyliseen autoon. Taksi-linja taasen johtaa taksikyytiin turkkilaistyyppisen miehen kanssa Multiojankadulle.

Viimeinen varma havainto Raisa Räisäsestä on 22.50 Hämeenkadulta Sokoksen luota.

Illan Rikospaikan erikoisjakso keskittyy kokonaan lokakuussa 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapaukseen.

Naisparin linja

Rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan poliisia kiinnostaa nyt erityisesti ns. naisparin linja. Se ei ole uusi, vaan sitä on selvitelty heti tuoreeltaan Raisan katoamisen jälkeen.

Krp:llä nyt kuitenkin on tiedossa epäilty, jolla saattaa olla tekemistä Raisan katoamisen kanssa.

Useat todistajat näkivät vähiin vaatteisiin pukeutuneen nuoren naisen kävelevän itseään vanhemman ja lyhyemmän naisen kanssa.

– Siinä neljänkymmenen kieppeillä oleva nainen. Hän on ollut jotenkin roteva ja ehkä vähän häiriintynyt, puhunut koko ajan, Tuominen kertoo.

Viimeinen havainto naisparista on Armonkallion kaupunginosan alueelta. Alueella kolme todistajaa oli kuullut huutoa. Yksi on kuvannut sitä vertahyytäväksi.

Onko tämä mahdollisesti Raisan kanssa kävellyt nainen epäilty?

– Kyllähän tässä sellaista voi olettaa, että hänellä saattaisi olla jotain tekemistä Raisan katoamisen kanssa, koska kukaan ei ole tullut ilmoittautumaan, Tuominen sanoo.

– Kun julkisuudessa on puhuttu tästä naisparista, luulisi, että joku tytär ja äiti tulisi ilmoittautumaan.

– Tämä hiljaisuus naisparin ympärillä saattaa olla syy, että tässä olisi voinut henkirikos tapahtua eli vanhempi nainen olisi surmannut nuoremman.

Tiedättekö kuka tämä roteva, vanhempi nainen on?

– Kyllä meillä epäilty henkilö on olemassa, mutta emme ole vielä tarkemmin saanet yksilöityä häntä tai näyttöä hänen syyllisyydestään.

Onko tässä läpimurto edessä?

– Kyllä tässä on tyypillinen "on syytä epäillä" -tason epäilys. Hänellä voi olla yhteys kadonneeseen henkilöön.

– Tietysti nämä pitää poissulkea, ettei jää väärää epäilyä.

Katso lisää illan Rikospaikka-ohjelmasta, jonka koko jakso on omistettu 20 vuotta sitten tapahtuneelle rikokselle. Rikospaikka nähdään keskiviikkoisin kello 22.35 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat