Mainos

MTV:n Pöllöraati: Kojamon pörssilistaus nostaa vuokria ja Sotkamo voittaa taas pesäpallossa

8:52

MTV:n Huomenta Suomen Pöllöraati pohti aamulla muun muassa asuntosijoitusyhtiö Kojamon listautumista pörssiin. Vuokrien pelätään nousevan entisestään.

– Kun pörssiin mennään, siinä vaaditaan rahalle tuottoa.  Siinä voi tulla ay-liikkeelle vielä muutaman kerran selittelyn paikka, sanoo MTV Uutisten talouden ja politiikan päällikkö Jussi Kärki.

– Väki pakkautuu kaupunkeihin, kasvukeskuksiin, joissa Kojamon vuokra-asunnot ovat. yhtiö on kyllä kiinni siinä trendissä, miten ihmiset käyttäytyvät ja miten asuminen muuttuu. Pystyykö tällainen pörssiyhtiö tarjoamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, se on paremman debatin paikka, sanoo Talouselämän päätoimittaja Emilia Kullas.

Kärjen mukaan vuokrien noususta ei voi syyttää ainoastaan yrityksiä. Asuntopolitiikka on hänen mukaansa sen verran pielessä, että asunnot ovat kalliita.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen sanoo, että ay-liikkeellä on oikeus olla omistajaportaassa ja hänen mukaansa on hyvä, että ay-liike on ottamassa oppia.

– Tämä verovähennysoikeus tai verottomuus on se, joka on nostanut tämän keskustelun.

Vauramon lähtö ja pesäpallo

Pöllöraati ruotii myös muun muassa Finnairilta Metsoon siirtyvän toimitusjohtajan Pekka Vauramon lähdön syitä ja lentoliikenteen tulevaisuutta yleensä.

Jouni Kemppaisen mukaan yksi tulevaisuuden haasteista on ilmastonmuutos.

– Ilmastonmuutoksen myötä myöskin lentämisestä tulee entistä tuomitumpaa. Lentoyhtiöt joutuvat toisenlaisiin ongelmiin. Saattaa olla että Vauramo ajoittaa lähtönsä M;etsoon oikein, Kemppainen pohtii.

– Vauramollahan on pitkä ura kaivosteollisuudessa ennen Finnairia. Siinä mielessä hänen siirtymisensä Metsoon on ihan looginen, Emilia Kullas arvelee.

Kullaksen mukaan Vauramo saa olla myös enemmän sivussa julkisuudesta. Finnairiin kohdistuu suurempaa huomiota kuin Metsoon.

Jussi Kärki lähettää raadin lopuksi pesäpalloterveiset Sotkamoon ja Sotkamon Jymylle. Vähän jalkapallon MM-kisojen hengessä.

– Porukat matkustavat hikisissä busseissa kesällä ympäri suomea ja Sotkamo voittaa, kärki summaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.