Mainos

MTV:n Pekkala siirtyy Neloselle

MTV3:n vastaava päätoimittaja siirtyy Neloselle.

MTV3:n uutisten vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala siirtyy SanomaWsoy:n perustaman uuden tuotantoyhtiön toimitusjohtajaksi. Uusi yhtiö ryhtyy tuottamaan Nelosen uutisia ja ajankohtaisohjelmia.

Ruutunelonen yhtiöittää uutis- ja ajankohtaisohjelmansa. Ruutunelosen toimitusjohtajan Juha-Pekka Louhelaisen mukaan uudistuksella varaudutaan digi-television tuloon sekä toimittajakunnan monipuoliseen käyttöön. Yksi keskeinen tavoite on, että uuden tuotantoyhtiön väki tuottaa sisältöä myös Nelosen emoyhtiön muille jakeluteille eli laajakaistapalvelu Welhoon, mobiiliportaali 2ndheadiin ja digitelevisiokanaville.

Ruutunelosen uutis- ja ajankohtaistoimituksen 50-60 työntekijää siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen heti kun se juridisesti perustetaan. Louhelainen arvioi perustamisen ajoittuvan syksyyn.

Uusi tuotantoyhtiö tuli Nelosen uutis- ja ajankohtaistoimituksen väelle melkoisena yllätyksenä. Henkilökunta kuuli asiasta puoliltapäivin. Louhelaisen mukaan henkilöstö otti uutisen hyvin vastaan, sillä "eihän työsuhteisiin puututa".

Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen ei iltapäivällä vielä tiennyt jatkaako hän päätoimittajana.

-Vielä on joitain asioita, joista täytyy keskustella, Louhelainen vastasi päätoimittajaa koskevaan kysymykseen.
Pekkalan mukaan hänen ensimmäisiä tehtäviään on keskustella Hyvösen kanssa työnjaosta. Hän kertoi, että Hyvönen jatkaa toistaiseksi vastaavana päätoimittajana, ja hän itse aloittaa toimitusjohtajana heinäkuun 2. päivänä.

Nelosen uuden tuotantoyhtiön toimitusjohtajana aloittava Juhani Pekkala on viisi viime vuotta toiminut MTV3:n uutisten vastaavana päätoimittajana. Näin Pekkala palaa Sanoma-leiriin. Ennen MTV-kauttaan hän oli Helsingin Sanomien taloustoimituksen esimies. Pekkala kertoi, että hänelle oli hyvä aika siirtyä uudenlaisiin tehtäviin, kun saneeraukset MTV3:ssä on viety läpi. Hän korosti sitä, että uutisten ja ajankohtaisohjelmien yhtiöittäminen oli Nelosen alkuperäinen suunnitelma.

Henkilövaihtoa kahden ison medialeirin välillä sattuu aika ajoin. Viime syksynä kaksi Sanoma-WSOY-leiriin kuuluvan Nelosen johtajaa siirtyi Alma Mediaan.

Kanavajohtaja Jorma Sairanen nimitettiin MTV3 -kanavan ohjelmajohtajaksi ja päätoimittaja Pauli Aalto-Setälä Alma Mediaan sisältöjohtajaksi. Pekkalan seuraajaksi MTV3:ssä on nimitetty päätoimittaja Merja Ylä-Anttila talon sisältä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.