Mainos

MTV:n nettikysymys: Suomessa aivan tarpeeksi juhlava itsenäisyyspäivä

MTV:n nettikysymykseen vastanneet ovat sitä mieltä, että Suomessa itsenäisyysjuhlaa vietetään juhlavasti. Jopa 68 prosenttia nettikysymykseen vastanneista on sitä mieltä, että päivä on tarpeeksi juhlava. Sen sijaan lähes 32 prosenttia vastanneista koki, että juhlia voisi koreamminkin. Kysymykseen vastasi kaikkiaan runsaat 2 000 netissä kävijää.

Monien mielestä varsinkin arvokkaat tapahtumat tekevät itsenäisyyspäivästä juhlan.

- Kyllä juhlitaan. Meillä on valtakunnallisesti juhlajumalanpalvelus, paraati ja Linnan juhlat. Kaikkia näitä voi tavallinen kansa seurata television välityksellä, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Minusta tämmösenä pula-aikana köyhän Suomen, jossa ei kohta ole enää mitään työtä kenellekään, kannattaisi ne Linnan juhlan rahat lahjoittaa vaikka Suomen vähäosaisille, jotta kaikilla olisi joulu, perustelee toinen vastaaja.

Joidenkin mielestä vähempikin juhlinta riittäisi juuri sen takia, että kaikilla Suomessa ei ole varaa juhlia päivää juhlallisesti.

- Loput rahat köyhille, joilla ei ole edes ruokaa.

"Linnan juhlat vain vaatenäyttämö"

Osan mielestä Suomen itsenäisyyttä ei juhlita tarpeeksi juhlavasti ja näyttävästi.

- Linnan juhlat on vaan vaatenäyttämö, jolla ei ole itsenäisyyden juhlinnan kanssa mitään tekemistä, perustelee eräs vastaaja.

- Kansalaisilla ei ole yhteistä juhlaa, ei edes mestaa minne vois kokoontua. Pelkkien herrojen kemut on syrjivä käytäntö. Olis jo aika pilettää koko kansan voimalla, kirjoittaa toinen.

- Suomalaiset tyytyvät katsomaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta sen sijaan, että itse juhlistaisivat itsenäisyyspäivää jollakin tavalla. Se on mielestäni jopa säälittävää, vastaa kolmas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.