Mainos

MTV:n nettikysymys: ”Kreikka hoitakoon omat sotkunsa”

Ylivoimainen enemmistö MTV:n nettikysymykseen vastanneista tyrmää EU:n apupaketin Kreikalle.

80 prosenttia nettikysymykseen vastanneista on sitä mieltä, ettei EU:n pitäisi avustaa Kreikkaa. Moni kokee, että Kreikka on itse aiheuttanut omat taloussotkunsa, joten maa saisi myös itse kantaa vastuunsa huonosta taloudenhoidostaan.

20 prosenttia nettikysymykseen vastanneista on puolestaan sitä mieltä, että EU:n tulee auttaa pulassa olevaa Kreikkaa. Moni "kyllä”-vastanneista on huolissaan siitä, miten Kreikan talouden mahdollinen romahdus vaikuttaisi euroalueeseen sekä Suomeen.

MTV3:n nettikysymykseen vastasi maanantai-illan ja tiistain aamupäivän aikana kaikkiaan 1494 henkilöä.

Näin perustelevat EU:n apua Kreikalle vastustavat:

- Ei auta, vaikka kylväisi rahaa miten paljon tahansa Kreikkaan, sillä siellä ei tunneta sellaisia käsitteitä kun vastuu ja velvollisuus.

- Päinvastoin, kreikkalaiset ministerit ja virkamiehet pitäisi saattaa EU-tuomioistuimeen petoksista ja muista tilanteeseen johtaneista rikoksista.

- Onhan päivänselvää että jokainen maa hoitaa omat asiansa. Tuliko Kreikka maksamaan Suomen sotakorvauksia? Onhan se ihan hullua, että oman maan vanhukset hukkuvat pissaan ja kakkaan ja me lahjoitamme rahaa Kreikalle. EI, vaan nekin rahat vanhustemme hyvään hoitoon.

- Avustukset innostavat muitakin maita, Suomeakin, kuluttamaan yli varojensa, koska EU palkitsee sen "ettei tule lamaa"!

- Ensin Suomen vanhusten ja sairaiden hoidot kuntoon ja leipäjonot loppuun, sen jälkeen voidaan jakaa ulkomaille, jos jotain jää!

- Kreikan valtion taloudenhoito on ollut jo vuosia retuperallä, eikä mitään parannusta ole tapahtunut varoituksista huolimatta.

-Kreikkalaisten pitää ensin suostua siihen, että verot ym. maksut nostetaan kaikilla kansalaisilla oikealle tasolle ja ne myös maksetaan, eikä lakkoilla! Vasta kun se toteutuu, voi lainaa antaa.

- Ovat itse aiheuttaneet tilanteensa, niin myös korjatkoon sen omin avuin.

- Jos ovat itse valehdelleet velkansa ym., niin omillaan saavat tulla toimeen. Tarvitsisiko valehtelemisesta vielä palkita!!?

- Seuraava huijarimaa on jo jonossa, ehkä Suomenkaan rahat ei ihan koko maailman pelastamiseen riitä!!

Näin perustelevat EU:n apua Kreikalle tukevat:

- Tottakai pitää avustaa Kreikkaa ! Silloin kuin nurkissa paukkuu, ei kaveria jätetä oman onnensa nojaan. Yhdessä siirretään euro-maan maksut lainalla parempin päiviin, jolloin takaisinmaksaminen on Kreikalle ja muulle euro-alueelle parempaa.

- Lähes jokainen joka on painanut "ei"- nappia, ei ole perehtynyt asiaan. Jos Kreikka kaatuu, niin kaatuu myös euro, josta ei taas seuraa mitään hyvää Suomelle. Ja koska Suomi antaa Kreikalle lainaa, tulee Suomen myös saada siitä korkoa eli tämän pitäisi tuottaa selvää rahaa

- EU:n ideanahan on, että olemme yhtä suurta perhettä kaikki.

- Katainen perusteli tämän jo. Kyseessä ei ole mikään apuraha vaan korkeakorkoinen laina. Lisäksi Kreikan taloudellinen romahdus todella vaikuttaisi koko Euroopan, myös Suomen talouteen. Jokaisella on varmasti asiasta mielipide, mutta kannattaa muista, ettei metsäpirtin pikku ikkunasta näe välttämättä kokonaistilannetta hyvin. Jokainen kylänviisaskaan teboilin baarissa ei ole ekonomi, joka hallitsee kansainvälisentalouden yhtä hyvin, kuin sitä opiskelleet ihmiset.

- Jos emme avusta, Kreikan jälkeen tulevat Portugali, Espanja, Italia ja Irlanti ja ehkä vielä joku muukin. Kreikka vetää meidät pinnan alle, on se sen verran painava kuitenkin. Mutta velkaa ei pidä antaa anteeksi.

(MTV3)

 • MTV:n politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan blogi aiheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.