Mainos

MTV:n nettikysymys: Kallasvuolle kenkää, Turhapuro tilalle

Matkapuhelinjätti Nokian osavuosikatsausta odotellessa MTV:n verkkouutisten lukijoilta kysyttiin, pitäisikö Nokian vaihtaa toimitusjohtajaa.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että Olli-Pekka Kallasvuolle pitäisi näyttää ovea. "Kyllä" vastasi 63,3 prosenttia kaikista vastaajista , kun yhteensä vastauksia annettiin 1 415 kappaletta.

Vaikka suurin osa vastaajista olikin potkujen kannalla, niin ei-vastauksen klikanneiden perustelut olivat hivenen tehokkaampia ja niitä oli määrällisesti enemmän. Monen mielestä ei ole yhden miehen syy, jos firmalla menee huonosti.

- Toimitusjohtaja tekee mitä hallitus käskee, jos menee pieleen toimitusjohtaja lähtee, kun pitäisi vaihtaa hallitus.

- Tässä maailmantilanteessa on aivan turhaa lähteä vaihtamaan johtoa. Parempi keino menestykseen olisi pitää kiinni osaavasta työvoimasta, jolloin laman jälkeen on porukka valmiina tekemään töitä yhtiön eteen. Nythän "liiat" pannaan suoraan pellolle.

- Suurella jälkiviisaudella tänään Kallasvuo pitää erottaa, mutta eikö suuri jälkiviisaus tiennyt, että kaikki mikä menee ylös tulee enemmin tai myöhemmin alas siitä huolimatta, kuka ohjaimista kiinni pitää.

Eräs vastaaja pitäisi Kallasvuon nykyisellä pallillaan ihan vain henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi.

- OP on niin söpö.

Joku epäili MTV:n nettikysymyksen voimaa mielipidevaikuttajana.

- Ei kai kukaan oikeasti usko, että tällaiset johtajan vaihdokset voitaisiin suorittaa kansan huutoäänestyksellä.

Uuno tai Iiippo tilalle

Potkuja kannattavilta taas löytyi jo muutama vaihtoehto Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi. Kannatusta saivat niin Uuno Turhapuro kuin Iippo Vinettokin.

- Kyllä pitäisi vaihtaa. Ja vain sen takia, että voisivat palkata minut siihen hommaan, kommentoi nimimerkki Mikko.

Joidenkin mielestä Nokian alamäki on pääasiassa toimitusjohtajan syytä.

- Globaalin yhtiön toimitusjohtaja, joka ei osaa ääntää englantia, ei ole saanut yhtään todennettavasti hyvää ideaa, ei ole täyttänyt lupauksiaan Amerikan markkinoiden valloituksesta, nostaa suuria bonuksia, vaikka hänen aikanaan yhtiön arvo on romahtanut alle puoleen. Mitä sitten pitäisi tehdä? Pistää sedälle patsas pystyyn? Miten ihmeessä tämä turo pääsi noin korkealle ja pysyi siellä? Ollilan kalakaveri?

- Jos Nokiassa ei pian tehdä rajuja mullistuksia, se näivettyy parissa vuodessa pikkutekijäksi tai joku isompi ostaa sen itselleen. Nokian puhelimet on jo nyt jäänyt jälkeen, sillä selvä suuntaus on älypuhelimiin ja niissä on esimerkiksi HTC huimasti edellä.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.