Mainos

MTV:n nettikysymys: Ahtaajien lakko ei oikeutettu

MTV:n nettikysymykseen vastanneista suurin osa ei pidä ahtaajien lakkoa oikeutettuna. Yli 5 700 vastaajasta noin 4 400 eli 77 prosenttia ei pitänyt lakkoilijoiden toimintaa hyväksyttävänä.

Enemmistön kommenteissa muun muassa todettiin, että ahtaajien palkka on jo nykyisellään korkea, eikä yhden ammattikunnan pitäisi laittaa Suomea pysähdyksiin vaatimuksillaan.

- Satamiin kuormia viedessäni olen huomannut että ei se muuta varastotyötä kummempaa ole. Sattuvat vain olemaan sellaisella alalla että me muut olemme heidän armoillaan ja käyttävät sitä häikäilemättä hyväksi. Eihän muillakaan aloilla ole sellaista muutosturvaa mitä näille herroille vaaditaan. Sama turva kaikille tai ei kellekään.

- Ei yksi ammattijärjestö voi lamauttaa koko Suomea omilla pyrkimyksillään oli ne sitten oikeutettuja tai ei! Tässä käytetään törkeästi hyväksi oman alan mahdollisuutta tehdä hallaa koko Suomen yhteiskunnalle ja samalla saada omat edut läpi.

- Jos nyt suostutaan ko. täysin kohtuuttomiin vaatimuksiin tulevat muutaman vuoden aikajänteellä muut liitot perässä samoin vaatimuksin. Sen jälkeen voidaankin todeta, että työpaikat katosivat Suomesta ja Suomi on työttömien valtakunta. Kyllä pitäisi jonkinmoinen vastuu olla koko kansan hyvinvoinnista eikä vain pienen ryhmän olemisesta.

Vastauksissa viitattiin myös nykyiseen taloustilanteeseen, jota lakko kurjistaa entisestään.

- Tässä maailmantilanteessa kaikkien pitäisi ottaa itseään niskasta ja käyttää harkiten rahojaan, on paljon ihmisiä jotka tulevat toimeen pienemmilläkin tuloilla!

Tunteet kuumina myös kommentoijien välillä

Ahtaajien lakolle tukensa antaneiden vastauksissa viitattiin muun muassa lakon laillisuuteen ja aikaisempiin sopimuksiin.

- Pitäis nuorison herätä! Mullakin on kokemusta työnantajan pompottelusta! Nythän tässä tosiaan halutaan murtaa ahtaajien tekemää sopimusta, eli vanhan sopimuksen mukaista toteutumista! Eihän se näin voi olla että AY-liikettä tastä syyllistetään!

- Työntekijäpuoli ajaa muutosturvasuojaa laillisin keinoin ja on halukas neuvottelemaan.

- Onpahan jotain vastalausetta kovien arvojen kannattajille, jotka haluaa kaikkien tekevän töitä tosi pienillä liksoilla, että osakkeenomistajilla menis mahdollisimman hyvin.

Poikkeuksellisen paljon vastauksia kerännyt aihepiiri sai keskustelijat myös ottamaan voimakkaasti kantaa toistensa kommentteihin.

- Suomi näyttää olevan todella kateellinen maa. Jos joku ammattiryhmä saa hivenen enemmän, niin nyt ollaan huutamassa kovaan ääneen ei toisille, kun mä en saa itsekään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.