Mainos

MTV:n nettikysely: Venäjä Suomelle tärkeä naapuri

Suurin osa MTV:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että Venäjä on Suomelle tärkeä naapuri. Kaikkiaan 59,6 prosenttia vastanneista (1085 kpl) pitää Venäjää Suomelle tärkeänä naapurina. Vastaajista 40,4 prosenttia (735 kpl) taas ei pidä Venäjää Suomelle tärkeänä. MTV:n nettikyselyyn tuli muutaman päivän aikana 1820 vastausta.

Ihmiset perustelivat nettikyselyssä "kyllä"-vastaustaan muun muassa näin:

- Suomen suurlähettiläs Yrjö Koskinen toimiessaan Moskovassa 30-luvulla esitti seuraavat tänäkin päivänä pätevät perustelut. Venäjä silloinen NL on ainoa Suomen potentiaalinen vihollinen. Siksi sen kanssa on oltava hyvissä väleissä. Hyvät suhteet saavutetaan luomalla luottamus. Tämä luodaan saamalla venäläiset vakuuttuneiksi siitä, että Suomen aluetta ei käytetä Venäjän sillisen NL:n vastaiseen toimintaan.

- Tähänkin pätee vanha mafiasääntö "pidä ystävät lähellä, viholliset mahdolliset vieläkin lähempänä".

- Venäjä on Suomen itänaapuri, suurvalta ja tulee aina sitä olemaan. On viisasta olla hyvissä väleissä sen kanssa, tässä ei ole pelko hallitseva, vaan viisaus.

- Maantieteelinen asema, olkaamme sovussa, mutta ei nöyristellen - niin on hyvä molemmille.

- Vaikka Venäjällä asiat olisivatkin päin peppua, on se silti poliittisen ja sotilaallisen vaikutusvaltansa vuoksi hyvin tärkeä naapuri, jonka suurta mahtia ei kannata lähteä aliarvioimaan. Ei mukava, mutta tärkeä. Tosiasiat on tunnustettava, sanoi Paasikivikin aikoinaan.

"Venäjä ei niin tärkeä naapuri"

Ne, jotka vastasivat kyselyssä: "Venäjä ei ole Suomelle tärkeä naapuri", perustelevat vastaustaan muun muassa näin:

- Ei ole Venäjä Suomelle tärkeä naapuri, mutta Kiina on.

- Iso, mutta ikävä naapuri, jonka kanssa on varauduttava kaikkeen mahdolliseen ikävään. Kyllä-vastanneiden sopii mennä sinne vaikkapa liikennemiliisien lypsettäväksi. Siinä meillä virkavallan mallia.

- On perin juurin epäluotettava, missään asiassa ei voi luottaa. Venäläiset ajavat kaikessa vain ja ainoastaan omia tarkoitusperiään välittämättä muista hölkäsen pölähtävää.

- Venäjä on niin saasteinen, tuhottu ja köyhä maa. Suomelle Venäjä on vain harmia.

- Väestöltään, luonnonvaroiltaan ja taloudeltaan kuihtuva imperiumi, jolla ei ole kykyä modernin eurooppalaisen valtion luomiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.