Mainos

MTV:n nettikysely: "Tipaton on tarpeeton, jos ottaa kohtuudella"

Terveyden edistämisen keskuksen teettämän tutkimuksen mukaan yhä useampi viettää tammikuunsa raittiina ja samoilla linjoilla ovat myös MTV:n nettikyselyyn vastanneet. Vuonna 2007 tipaton tammikuu oli vain 17 prosenttilla kansalaisista, kun taas tämän vuoden alussa tipatonta tammikuuta vietti joka neljäs suomalainen. MTV:n nettikyselyyn osallistuneista tipattoman tammikuun ilmoittaa pitävänsä vieläkin useampi, peräti 36,3 prosenttia vastaajista.

Useimmat aikovat kuitenkin nauttia alkoholia entiseen tapaan myös vuoden vaihduttua, sillä vastaajista kaikkiaan 63,7 prosenttia ilmoittaa, ettei heidän tammikuunsa tule olemaan tipaton.

- Tipaton tammikuu on tekopyhyyttä, jos sitten rellestää loppuvuoden. Kohtuullisesti silloin tällöin, niin eipä tarvitse miettiä tipattomia tammikuita, toteaa nimimerkki Jami.

Moni näkeekin, ettei erilliseen nenänvalkaisukuuhun ole tarvetta, jos alkoholia käyttää muuten kohtuudella. Näin asiaa perustelee muun muassi Artsi 66:

- Käytän niin vähän, että siitä tinkiminen on hiuksen halkomista.

Samoilla linjoilla on myös nimimerkki Giorgios:

- Käytän sen verran vähän alkoholia, ettei erillistä nenänvalkaisukuukautta tarvitse viettää. Ne ketkä oikeasti tarvitsevat vuodessa kuukauden siihen, että keskittyvät olemaan juomatta yhtään, kannattaisi miettiä omaa alkoholinkäyttöään hieman tarkemmin.

Tipattomuuden puolestapuhujat löysivät tipattomuudesta kuitenkin monia hyviä puolia:

- On järkevää terveyden kannalta. Viini ja siideri pois. Painokin putoo, perustelee nimimerkki Heluna.

- Vietän tipattoman Tammikuun. Muutenkin voi lopettaa läträämisen. On mukavampi olla selvin päin, toteaa puolestaan nimimerkki Layla.

Monille tipattomuus ei rajoitu pelkästään tammikuuhun, vaan on ympärivuotista.

- Elän tipatonta elämää.. En ole eläissäni tarvinnut alkoholia elämääni sulostuttamaan tai mieltä rauhoittamaan en myöskään unta tuomaan. Katkaisuhoito- ym. muussa työssäni olen kyllä alkoholin tuoman riemun seurauksia hoitanut. "Alusta asti" taidot uudelleen opeteltu monien kanssa, nimimerkki Nainen 60 kertoo.

Kaikkiaan MTV:n nettikyselyyn tuli noin 2300 vastausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.