Mainos

MTV:n nettikysely: Tarastin ryhmän työ ei lopeta vaalirahakoplauksia

MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneet suomalaiset eivät usko, että Lauri Tarastin johtaman työryhmän vaalirahauudistukset lopettaisivat vaalirahasotkuja.

Keskiviikkoiltapäivään mennessä kyselyyn oli vastannut liki 1100 ihmistä. Vain alle sata vastaajaa arveli, että sotkut on nyt sotkettu ja selvitetty. Useampi kuin yhdeksän kymmenestä (92 prosenttia) oli sitä mieltä, että meno jatkuu entisellään ehdotuksista huolimatta.

- Nykyinen hallitus on kävelevä esimerkki korruption onnistumisesta ja olemattomasta riskistä jäädä kiinni. Selkärankaa ei löydy keneltäkään ja lahjonta naamioidaan aina uudestaan eri vivahteilla maustetuksi tukisopaksi, sanoo nimimerkki Veikka ja jatkaa:

- Johtopäätöksistä nämä kriminaalit eivät ole kuulleetkaan tai luulevat niiden tarkoittavan lain kiertämistä ja kysymyksiin vastaamatta jättämistä. On häpeä olla suomalainen.

Myös nimimerkki KK:lle tilanne näyttäytyy varsin synkkänä.

- Mitkään lait eivät tehoa, jos ihmiseltä puuttuu se kaikkein tärkein eli perusrehellisyys ja korkea moraali. Aina laista porsaanreikä löytyy.

Harley ehdottaa kansanedustajille niin rapsakkaa palkkaa, ettei ylimääräistä rahoitusta tarvittaisi.

- Kansanedustajille ainakin viisinkertainen palkka. Sitten kytkökset ja sidonnaisuudet kaikki pois. Tämä menoerä on hyvin pieni Suomen valtion budjetissa. Tarastin ehdotus vaikuttaa hyvältä.

Media ei päästä irti sotkuista

Nekin harvat, jotka äänestyksessä painoivat kyllä-nappulaa, arvelivat sotkujen ainakin katoavan julkisuudesta joukkoviestimien kiinnostuessa muista aiheista.

- Kohta tulee medialle iskevämpi aihe, arvelee nimimerkki eero hei.

Ihmettelijä uskoo, että pöytä voi pysyä siistinä, jos valvonta on hyvä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.