Mainos

MTV:n nettikysely: Karjala mieluummin kuin kaasuputki

Suurin osa MTV3:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että Karjala olisi tärkeämpää saada takaisin kuin rakentaa Itämerelle kaasuputki.

Kuusikymmentä prosenttia vastanneista kannattaa siis Karjalan takaisin palauttamista, kun 40 prosenttia taas oli sitä mieltä, että mieluummin kaasuputki itämerelle kuin Karjala. Vastauksia MTV3:n nettikyselyyn tuli vuorokauden aikana noin 1700 kappaletta.

Suurin osa vastaajista on sitä mieltä, että Karjala ohittaa kaasuputkihankkeen kirkkaasti. Useat ovat myös sitä mieltä, että rosvottu Karjala pitää saada takaisin.

- Kyllä Karjala on aina yhden kaasuputken väärtti. Kuinkahan sitä kaasua riittäisi teollisuudellemme riittävästi kriisiaikoina tai pakkastalvina. Luulenpa, että nämä kaasuputken "kätilö"valtiot vetäisivät pidemmän korren tarvittaessa ja Suomen teollisuus olisi lattiarättinä mennen tullen, perustelee eräs vastaaja.

Monen mielestä Karjala on syytä saada viimein takaisin, sillä se on aina kuulunut Suomelle.

- Meille takaisin se mikä meille kuuluu! Se on viety meiltä väkivalloin, ja olisi viety loputkin ilman uhrejamme, vastaa toinen.

- Karjala on aina kuulunut Suomelle, ryöstetty kuuluu palauttaa takaisin.

- Karjala on rosvottu suomelta ja se pitää palauttaa takaisin. Suomen alueella ei tarvita Saksaan menevää kaasuputkea, jonka varjolla ryssä partioisi Suomen aluevesillä. Vieköön putkensa Välimeren kautta Saksaan.

Karjalan kunnostus veisi liikaa rahaa

Vähemmistö MTV:n kyselyyn vastaaneista on sitä mieltä, että kaasuputki mieluummin kuin Karjala. Moni perustelee vastaustaan sillä, että Karjalan kunnossapitoon uppoaisi aivan valtavasti rahaa.

- Vain sellaiset puhuvat Karjalan palauttamisesta, jotka eivät ole siellä käyneet eivätkä omista aivoja. Kaasuputki tuo rahaa ja Karjala puolestaan konkurssin. Menkää asumaan Karjalaan, anokaa Venäjän kansalaisuus, jos mieli tekee, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Sieltä ei tule kuin lisää elätettäviä ja sinne on pumpattava miljardeita myös paikkojen kuntoon laittamiseen, perustelee toinen.

- Karjala ei ole saatavissa takaisin, ei kaasuputkella eikä muillakaan putkilla. Luulisi kahjoilun loppuneen 65 vuoden aikana mutta eipä näytä niin käyneen.

- Tunnepuolen kysymys. Karjalan infrasfruktuurin palauttaminen Suomen tasolle maksaa aivan liikaa. Tätä eivät Karjalan palautusta vaativat halua myöntää. Siis, Karjala Suomelle pelkkä riesa, jota ei kannata ottaa ilmaiseksikaan.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.