Mainos

MTV:n lukijoilta täystyrmäys tukityöllistämislaille: ”Hölmöläisten peiton pidennys”

Vuoden alussa muuttunut laki takaisinottovelvollisuudesta irtisanomistilanteessa kirvoitti MTV Uutisten lukijoilta peräti 316 kommenttia. Suurin osa lukijoista lyttäsi uudistuksen täysin.

Laki tarkoittaa sitä, että kunnat voivat jatkossa työllistää valtion rahalla yli 57-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän poispotkitun työntekijän tilalle. Palkansaajaliitoissa on pelätty, että laki lisää työttömyyttä.

Moni lukijoista epäilee, että järjestelmä on tehoton ja kallis.

– En näe siinä mitään hyvää, että työntekijöitä potkitaan ulos ja tilalle tulee työllistetty, jolle valtio maksaa. Pakkotyöllistetyillä tuskin tuo työ motivaatio noilla rahoilla on kovin tapissa, eikä varmaan pois potkituillakaan välttämättä halua palata työhön, nimimerkki aquarius kirjoittaa.

Samantyylisen arvion tekee nimimerkillä zakirius kommentoiva lukija.

– Siis vanhat työntekijät ulos (koska heillä oikea palkka) ja työkkäristä firmalle ilmainen orja. Se kuntien työllistämisvelvoite pitäisi poistaa samoin kuin 9€/päivä orjapalkka. Kyllä olisi varmasti firmoilla rahaa palkata porukkaa. Työttömyyteen ei vaikuttaisi mitenkään. Tämä nykykäytäntö on vain tilastojen kaunistelua.

Moni lukijoista piti tukityöllistämistä taloudelle vahingollisena ja vääristävänä keinona.

– Miksi työnantajille yleensäkään maksetaan tukea työllistämiseen? Se vain vääristää kilpailua ja kukaan ei enää palkkaa ketään ilman tukitoimia. Työllistämistuet pitäisi lopettaa kokonaan ja työnantajat palkkaisivat kyllä tekemättömiin töihin ihmisiä.

– Tämäkin on kuin hölmöläisten peiton pidennys. Leikataan toisesta päästä ja ommellaan toiseen päähän. Tulos on +-0.

Uudistettua lakia puolustavia oli vain muutamia. He muistuttivat pitkäaikaistyöttömien vaikeasta asemasta. 

Tässä on nyt yksi selkeä ratkaisu, jolla pitkäaikaistyötön saa helpommin työtä kuin aiemmin. Kaikki muu on spekulaatiota. Työllistämisen helpottaminen pitkäaikaistyöttömien kohdalla on varmasti paikallaan ja aina. Täytyy kuitenkin muistaa iso kuva, jotta talouden rattaat pyörisivät (kaikki halukkaat saisivat työtä) paremmin ja saataisiin Suomeen aitoa teollisuutta takaisin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.