Mainos

MTV:n lukijat kiittelevät Vanhas-kantelijaa

Oikeuskanslerin päätös entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviydestä on saanut MTV:n nettisivujen lukijat aktiivisiksi. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi.

MTV:n uutisten yhteydessä olevat kommentointiosiot ovat täyttyneet kirjoituksista, joissa kiitellään erityisesti Vanhas-kantelun tehnyttä tutkijaa. Kantelun teki turkulainen biolääketieteen tutkija Heikki Hölttä.

- On se kumma, että kukaan muu kuin tämä Hölttä ei huomannut asiassa mitään väärää?, ihmettelee nimimerkki "dd".

- Vihdoinkin joku uskalsi sohaista "ampiaispesää", nimittäin tätä hyväveliverkostoa, kehaisee Atte.

- Kiitos Heikki Höltälle. Kansalainen toimi, kun järjestelmä osoittanut mädännäisyytensä, sanoo nimimerkki "Jep".

- Hieno homma, että yksityiset ihmiset alkavat nousta Suomen valtion nimissä tehtävien rikosten paljastajiksi. Suomen valtio kuuluu kansalaisille, ei veropakolaisille ja heidän etujaan ajaville korruptioministereille, eräs lukija kiittelee.

"Ketkuillut meidän rahoilla"

Moni lukija alkaa olla lopen kyllästynyt poliitikkojen elämästä paljastuviin väärinkäytösepäilyihin.

- Vanhasen rikosepäily jo vakava asia. Ei joka rötösherra ole vaarassa joutua valtakunnansyytteeseen. Se on rikosepäily isänmaata kohtaan ja ketkuillut meidän veronmaksajien rahoilla omaan pussiin, eräs kirjoittaa.

- Nähtäväksi jää kuinka käy. Näinköhän perustuslakivaliokunta äänestää Vanhasen valtakunnanoikeuteen. Jos ei, niin samaa roskasakkia ovat kaikki tyynni.

- Kyllä Matti on todella törppö. Ymmärsi kuitenkin poistua politiikasta ennen kuin kaikki "rötöstely" tulee ilmi, sanoo Veeti.

Jotkut uskovat, että ilmi tulleet asiat vaikuttavat politiikkaan tulevaisuudessa.

- Kummaa, että näillä suomalaisilla poliitikoilla, aina kun he ovat mokanneet jotain, on ensimmäinen vastaus medialle "en kommentoi". Kyllä keskusta ja kokoomus ovat kähmineet tällä vaalikaudella niin, että veronmaksajaa hirvittää. Eikö suomalainen todella huomaa minkälaisia päättäjiä me olemme valinneet asioitamme hoitamaan?, eräs kirjoittaa.

- Me kaikki tiedämme, mikä oli totta ja mikä ei tässä lahjusjutussa. Muistakaa hyvät ihmiset ottaa tämä huomioon seuraavissa vaaleissa. Ei enää hyväveli-vehkeilyjä. Nuoret äänestäkää ja vaihtakaa koko eduskunta uusiksi, eräs toinen kommentoi.

- Vihreät ja Keskusta mahtuvat tuskin enää samaan hallitukseen. Vihreät tehtailevat ennätyksellisesti tutkintapyyntöjä muiden puolueiden ihmisistä, ihme jengiä. Tässä ehkä oli aihetta, mutta esimerkiksi Halla-ahon tapaus kertoo vihreiden omasta tiukkapipoisuudesta.

"Vanhas-jahti on nyt päällä"

Kaikki eivät kuitenkaan sulata Vanhasen syyllistämistä. Lisäksi asian uutisointi herättää joissain lukijoissa närää, ja Matti Vanhanen saa sympatiaa.

- Olen lopen kyllästynyt tämän asian uutisointiin. Yksi lyhyt uutinen jo riittäisi. Aivan sama mitä mieltä uusi työnantaja on. Se on heidän päänsärkynsä!

- Näinhän se menee, jahti on päällä ja politiikkaahan se vain on. Nyt on ollut ihmeen kauan Vanhas-jahti päällä. Eiköhän jo ole aika vaihtaa jahdin kohdetta? Onnea vain uuteen työpaikkaan, Matti!

- Miksi tätä nyt väännetään? Kaveri saa korkeintaan sakot ja nosti niillä rahoilla itsensä pääministeriksi. Hyvin toimittu Vanhasen puolelta. Ei ehkä niin kovin reilusti, mutta rikoksena mitätön.

- Eiköhän ole kysymys vihreiden ajojahdista, koska kukaan muu poliitikko ei joudu vastuuseen, ainakaan vihreä, omista sotkuistaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.