Mainos

MTV:n kysely: Soinin suosio omiensa keskuudessa romahtanut

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kuningastie on muuttunut kivikkoiseksi. Omat antavat kritiikkiä näkymättömyydestä ja puolueen sisäisten sotkujen hoitamisesta.

2:15

Perussuomalaiset vaikuttajat antavat selvästi aiempaa heikomman arvion Soinille hänen onnistumisestaan puolueen puheenjohtajana. Asia käy ilmi MTV Uutisten kyselystä. Siihen vastasi 227 ihmistä eli 60 prosenttia piirihallitusten jäsenistä.

Viime keväänä 93 prosenttia vastaajista arvioi Soinin onnistuneen vähintään hyvin. Vuonna 2014 oltiin peräti 96 prosentin lukemissa. Nyt vastaava lukema on vain 65 prosenttia.

Sen sijaan ulkoministerin tehtävästään Soini saa edelleen paljon kehuja. Vastaajista 82 prosenttia arvioi hänen onnistuneen joko hyvin tai erinomaisesti. 

– Ihmisille voi ajoittain tulla mieleen, missä meidän puheenjohtaja on, koska hän ei ole aina kotimaassa vaan hoitamassa tärkeämpiä asioita ympäri maailmaa, arvioi Uudenmaan piirihallituksen jäsen Jonna Löflund

Myös puolueen sisäiset sotkut ovat vaikuttaneet Soinin suosioon. 

– Sebastian Tynkkysen erottaminen on laskenut kannatusta. Sitä ei hoidettu hyvin. Itse toivon, että Soinille tulee haastajia tämän hallituskauden aikana, sanoo Mika Kivimaa Keski-Pohjanmaan piiristä. 

Niinistö suosikki

Puolustusministeri Jussi Niinistö näyttää olevan perussuomalaisten suosikkiministeri. Piirihallitusten jäsenistä 91 prosenttia arvioi Niinistön suoriutuneen joko hyvin tai erittäin hyvin.

– Jussi on onnistunut varsin hyvin. Häntä on ehkä kohdeltu pikkuisen kaltoin muun muassa alaistensa valintoihin liittyen, arvioi Uudenmaan piirin hallituksen jäsen Teemu Suominen.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä sai toiseksi parhaimman arviot. Vastaajista 83 prosenttia katsoi hänen onnistuneen hyvin tai erittäin hyvin. 

– Esimerkiksi eläkeläisten asumistuen leikkauksen peruminen oli erittäin hyvä uutinen ja se oli täysin Mäntylän ansiota, Jonna Löflund sanoo.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin arviot jäävät joukon heikoimmiksi. Vastaajista 67 prosenttia katsoi hänen onnistuneen hyvin tai erittäin hyvin. Toisaalta Lindströmin pestiä pidetään poikkeuksellisen vaikeana. 

– Se ministeriön ala on niin käsittämättömän laaja, että eihän sellaista henkilöä ole, joka pystyisi koko alueen hoitamaan, Suominen sanoo. 

Kohtelu mediassa närästää 

Perussuomalaiset kokevat edelleen saavansa muista puolueista poikkeavaa kohtelua mediassa. Miltei kaikki vastaajat katsoivat, että tiedotusvälineet kohtelevat omaa puoluetta kriittisemmin kuin muita. 

– Koen, että aika paljon perussuomalaisista nostetaan pieniä asioita esiin. Toivoisin, että media nostaisi esille myös hyviä asioita, joita perussuomalaiset ajaa, sanoo Jonna Löflund. 

Muutama vastaajaa kuitenkin näkee, että kohtelu on ollut samanlaista kuin muillakin. 

– Tiedotusvälineet ovat kohdelleet meitä suhteellisesti samalla tavalla kuin muitakin puolueita. Täytyy ottaa huomioon, että kun olemme hallituksessa, median kuuluukin olla kriittinen erityisesti hallituksen toimia kohtaan, pohtii Mika Kivimaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.