Mainos

MTV:n kysely: Presidentin ulkopoliittinen valta sai tukea

Presidentinlinna, Kuva: Lehtikuva

Kansalaisten äänestysinto presidentinvaaleissa saattaa vähentyä, jos presidentin ulkopoliittista valtaa leikataan. Yli puolet äänestäjistä haluaisi säilyttää ulkopoliittisen vallanjaon hallituksen ja presidentin välillä nykyisellään. Tiedot käyvät ilmi MTV:n uutisten Research Internationalilla teettämästä kyselystä.

Eduskunnassa pohditaan parhaillaan pitäisikö muun muassa osa presidentin ulkopoliittisesta vallasta siirtää hallitukselle. Ja vaikka muutos koskisi vasta tulevia presidenttejä, niin kysymys jakaa myös kansan mielipiteitä.

Osalta äänestysinto hiipuisi

Lähes kaksi kolmasosaa vastaajista arvelee, että vallanjaon muutokset eivät vaikuttaisi äänestysintoon mitenkään. Lähes kolmasosa kyselyn kohteista arvioi kuitenkin äänestysintonsa ainakin jonkin verran hiipuvan, jos presidentin ulkopoliittista valtaa leikataan. Sen sijaan äänestysinnon lisääntymistä vallankarsinta ei tuntuisi aiheuttavan.

Kysely tehtiin joulukuun loppupuolella vajaalle tuhannelle äänestysikäiselle suomalaiselle. Virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.