Mainos

MTV:n kysely: Pienistä ylinopeuksista huomauttaminen liioittelua

Suomalaiset ovat sitä mieltä, että poliisin ei pitäisi ryhtyä antamaan huomautuksia autoilijoille pienistä ylinopeuksista. Uutisissa kerrottiin eilen, että poliisi ryhtyy jakamaan huomautuksia jo 3km/h:ssa menevistä ylinopeuksista. MTV:n nettikyseyssä yli 80 prosenttia vastaajista pitää pienistä ylinopeuksista huomauttamista liioitteluna.

Monien vastaajien mielestä Suomi muuttuu poliisivaltioksi, jos pienistä ylinopeuksista aletaan huomautella.

- Ei mitään järkeä. Vahingossa tulee ajettua 3 km:ä "ylinopeutta". Älyttömäksi menee. Onko valtiolta kenties rahat loppuneet, ihmettelee eräs vastaaja.

Useat ovat myös sitä mieltä, että autoilijoiden on vaikea seurata mittaristaan niin pieniä ylinopeuksia. Monien mielestä mittarit eivät edes ole niin tarkkoja.

- Auton nopeusmittarin virhe on keskimäärin noin 6 km/h, joten todellisen nopeuden arvionti on hankalaa autoilijalle. Seuraan mieluummin liikennettä kuin nopeusmittariani, perustelee vastaaja.

Moni ihmettelee myös sitä, eikö Suomen poliisivoimilla ole muuta tekemistä kuin "kytätä rehellisten veronmaksajien muutaman kilometrin ylinopeuksia".

- Mikäli lehtiin ja televisioon on yhtään uskominen niin rosvoja ja muita rikollisia on vapaana niin paljon, että kyllä luulisi poliisilla siinä olevan riittävästi työsarkaa.

"Huomautukset olisivat vain paikallaan"

Tutkimukset kuitenkin kertovat, että tiukempi huomauttelu säästäisi jopa joka kymmenennen liikenteessä kuolleen hengen. MTV:n nettikyselyssä osa onkin sitä mieltä, että poliisin huomautukset ylinopeutta ajaville kuskeille tekisivät vain hyvää. Osan mielestä taaajamissa ajetaan liian lujaa, joten sapiska olisi paikallaan.

- Nopeusmerkinnät kertovat sallitun nopeuden, ajetaan kuin kuuluukin. Ajokulttuuri on repsahtanut Suomessa ja liikennekuolemia on paljon, kolareista puhumattakaan. Selkäytimeen menee ja ehkä oppii ajamaan oikein tällä käytännöllä, perustelee eräs vastaaja.

Moni onkin sitä mieltä, että tarkempi valvonta teillä ja ylinopeuksista huomauttaminen opettaisi ihmisiä ajamaan liikennesääntöjen mukaan.

- Kadullamme on 30 km/h:ssa nopeusrajoitus. Autot ajavat siinä kuitenkin 30-60 km/h:ssa, ehkä tarkempi valvonta valtateillä opettaisi ajamaan sääntöjen mukaan myös pikkukaduilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.