Mainos

MTV:n kysely kuntajohtajille: Enemmistö hyväksyy kriisipakkoliitokset

MTV Uutisten teettämässä kyselyssä selvä enemmistö kuntajohtajista hyväksyy hallituksen tässä kuussa päättämät kriisikuntien pakkoliitokset.

Hallitus voi liittää kuntia pakolla, jos talousvaikeuksissa oleva kunta ei selviydy lakisääteisistä tehtävistään. Viime vuonna voimaan tulleen kuntarakennelain tuomaa mahdollisuutta käytettiin ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten, kun Tarvasjoki päätettiin pakkoliittää Lietoon ja Lavia Poriin. Lavia ja Tarvasjoki ovat olleet pahoissa talousvaikeuksissa.

MTV Uutisten kyselyssä kaksi kolmesta kaupungin- tai kunnanjohtajasta hyväksyy nämä pakkoliitokset. Kaupunkien johtajista hyväksyjiä on valtaosa ja pientenkin kuntien johtajista selvä enemmistö.

Kaksi kolmesta kunnan- tai kaupunginjohtajasta pitää myös kriisikuntien pakkoliitokset mahdollistavaa lakia tarpeellisena.

Hallituksen ja opposition maaliskuisen sote-sovun seurauksena hallitus perui kaavailemansa kaupunkiseutujen pakkoliitospykälän, joka olisi saattanut olla myös perustuslain vastainen. Pykälä olisi koskenut myös muita kuin kriisikuntia.

Kaupunkiseutujen pakkoliitospykälästä luopuminen oli valtaosan mielestä oikea ratkaisu.

Kyselyajankohta oli 17.-26.6. MTV Uutiset teetti kyselyn verkkopaneelissa kaikille 322:lle kunnan- ja kaupunginjohtajalle, joista puolet eli 161 vastasi. Kyselyn toteutti Think If Laboratories -yhtiö.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.