Mainos

MTV:n kysely: Keskustan kannatus laskenut

Keskusta on menettänyt tuoreimman mittauksen mukaan selvästi eniten kannatusta viime eduskuntavaaleista.

MTV:n uutisten tilaamassa mittauksessa keskustan kannatus oli 18,5 prosenttia, jossa pudotusta vuoden 2007 eduskuntavaaleihin on 4,6 prosenttiyksikköä.

Mittauksessa suurin puolue on edelleen kokoomus. Kokoomusta ilmoitti kannattavansa nyt 24,1 prosenttia kyselyyn vastanneista, viime vaaleissa kokoomuksen kannatus oli 1,8 prosenttiyksikkö pienempi.

Perussuomalaiset ja vihreät nousussa

Myös perussuomalaiset ovat pitäneet kannatuksena selvästi viime eduskuntavaaleja korkeammalla. Mittauksessa perussuomalaisten kannatusprosentiksi mitattiin 8,7, nousua edellisistä vaaleista 4,6 prosenttiyksikköä.

Vihreät on myös pystynyt pitämään nousujohteista kannatusta yllä. Mittauksessa vihreät sai 9,9 prosentin kannatuksen, nousua kolmessa vuodessa on tullut 1,4 prosenttiyksikköä.

Tasaisimmin kannatuksena on pitänyt vasemmistoliitto, joka on lähes samoissa kannatuslukemissa viime eduskuntavaaleihin verrattuna. Nyt kannatus on 8,5 prosenttia, laskua viime eduskuntavaaleihin on 0,3 prosenttiyksikköä.

RKP ja kristilliset laskussa

RKP:n kannatus on MTV:n kyselyssä selvästi laskenut viime vaaleista. Mittauskannatus on nyt 3,8 prosenttia, kun viime eduskuntavaaleissa tulos oli 4,6 (-0,8).

Myös kristillisdemokraatit ovat kolmen vuoden takaisiin lukuihin verrattuna laskussa, nyt kannatus on 4,1 prosenttia, laskua eduskuntavaaleista on 0,8 prosenttiyksikköä.

MTV:n uutisten tilaaman mittauksen suoritti Research Insight Finland 10.-20.5. Tutkimukseen haastateltiin 1 445 henkilöä, joista kantansa ilmoitti 1 061 eli 73,4 %.

Suurimpien puolueiden kohdalla tilastollinen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on 2,3 prosenttiyksikköä puolen tai toiseen.

Mittauksessa kysyttiin "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?"

(MTV3)

Lue myös:

Katso Matti Maunun juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.