Mainos

MTV:n kysely: Keskusta jyrää hallituksessa – "Saanut parhaiten läpi tavoitteitaan"

1:51

Pääministeripuolue keskusta näyttää pärjänneen hallituksessa muita paremmin. Asia käy ilmi MTV:n uutisten kyselystä, jossa keskustan piiripäättäjät ovat hallituskumppaneita tyytyväisempiä oman puolueensa onnistumiseen hallituksessa.

Keskustan arvioidaan myös saaneen parhaiten läpi omia tavoitteitaan. Tyytymättömimpiä oman puolueensa onnistumiseen ovat perussuomalaiset.

Peräti 88 prosenttia MTV:n uutisten kyselyyn vastanneista keskustan piirihallitusten jäsenistä katsoi keskustan onnistuneen hallituksessa joko hyvin tai erittäin hyvin. Kokoomuksessa tyytyväisten osuus on hiukan pienempi eli 81 prosenttia. Perussuomalaisten piiripäättäjistä sen sijaan vain 65 prosenttia arvioi puolueensa onnistuneen hyvin.


Vaikutelma vahvistuu, kun piiripäättäjät arvioivat mitkä puolueet ovat saaneet hallituksessa tavoitteitaan parhaiten läpi.

Perussuomalaisten näkemys tasaisin

Perussuomalaisten näkemys on tasaisin, mutta kärjessä ovat keskusta 40 prosentin  ja oma puolue 39 prosentin onnistumisluvuilla. Muun muassa maahanmuuton hillitseminen nähdään perussuomalaisten keskuudessa myönteisenä, mutta monet leikkaukset puolueen kannalta ikävinä.

      

Kokoomuksen piiripäättäjät arvioivat kokoomuksen ja keskustan onnistuneen tavoitteissaan tasaisesti, mutta perussuomalaiset jäävät karusti kolmeen prosenttiin. Kokoomusväki on tyytyväinen muun muassa taloudenpitoon ja soten valinnanvapauteen.

Keskustan piiriväki ei ujostele, vaan lähes 80 prosenttia vastaajista arvioi keskustan saaneen tavoitteensa parhaiten läpi. Kiitosta tulee muun muassa maakuntauudistuksesta, biotalouden edistämisestä ja talouskasvun tukemisesta.


 

Keskustaväen tyytyväisyys näkyy myös hallitusyhteistyölle annetuissa arvosanoissa, vaikka keskiarvot ovat varsin sopuisan lähellä toisiaan. Kyselyyn vastasi 56 prosenttia keskustan ja perussuomalaisten ja 69 prosenttia kokoomuksen piiripäättäjistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.