Mainos

MTV:n kysely: Kansanedustajat haluaisivat tupoa

Selkeimmin keskitettyä palkkaratkaisua kaipaa oppositio, mutta 38 hallituspuolueidenkin kyselyyn vastannutta kansanedustajista haluaa hallitukselta uuden tupo-avauksen.

Enemmistö kansanedustajista haluaa, että hallitus tekisi vielä konkreettisen avauksen työmarkkinajärjestöille tulopoliittisen kokonaisratkaisun aikaansaamiseksi.

MTV:n uutisten jatkuvassa vaalikoneessa kysyttiin kansanedustajilta; katsotteko, että maan hallituksen tulisi tehdä vielä konkreettinen avaus työmarkkinajärjestöille tulopoliittisen kokonaisratkaisun aikaansaamiseksi?

Kysymykseen vastasi 156 kansanedustajaa. 103 kansanedustajaa, eli enemmistö eduskunnasta, oli sitä mieltä, että hallituksen pitäisi tehdä asiassa vielä aloite.

Oppositio perää tupoa

Vastanneista hallituspuolueiden kansanedustajista ehkä yllättäen lähes puolet halusi vielä uutta tupo-avausta. Oppositio haluaa sitä odotetusti.

- On jäänyt sellainen mielikuva, että sen paremmin pääministeri kuin valtiovarainministeri yhdessä eivät ole käyneet keskeisten työmarkkinajohtajien kimppuun sillä tavalla kuin olisi toivonut ja kuin aiemmin on tehty, ei ne ole koskaan helpolla ja itsestään tulleet, SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson pohtii.

Oppositiopuolueiden kansanedustajista kyselyn vastausprosentti on lähes sata, kun hallituspuolueiden edustajista siihen vastasi hiukan alle 70 prosenttia.

Tupo kiehtoo myös keskustalaisia

Vastanneista keskustan kansanedustajista puolet halusi vielä uuden tupo-aloitteen. Kokoomuslaisten enemmistö uskoo, että kaikki voitava asian eteen on tehty.

- Työmarkkinajärjestöt ovat itse todenneet, että edellytyksiä tällaiselle laajalle tupolle ei näyttäisi olevan ja hallitus ei siinä tilanteessa pysty juuri muuta tekemään kuin tukea hyvää kehitystä siihen että palkkaratkaisut syntyy, kokoomuksen kansanedustaja Petteri Orpo painottaa.

Sosialidemokraattien lisäksi myös suuri enemmistö Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajista kaipaa hallitukselta lisää tupo-aktiivisuutta.

MTV:n vaalikone käytössä

MTV:n uutiset jatkaa suosittua vaalikonettaan nyt myös vaalien välillä. Ennen eduskuntavaaleja MTV:n vaalikoneessa oli viimeisen viikon aikana 150 000 eri kävijää ja 5,8 miljoonaa sivulatausta.

Uudessa jatkuvassa vaalikoneessa kansanedustajat vastaavat kerran kuukaudessa uutistoimituksen esittämään ajankohtaiseen kysymykseen.

Jokainen voi käydä katsomassa kansanedustajien antamat vastaukset ja vertaamaan niitä omiin mielipiteisiinsä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.